avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită 2 POPRIRI
Discuție deschisă în Executare silită

2 POPRIRI

Buna ziua,
Am primit pentru o salariata o a doua poprire, pentru un imprumut neplatit. Conform Codului de Procedura Civila vom retine 1/2 din veniturile nete ale salariatei.
Intrebarea mea este cum distribuim aceasta suma catre cei 2 executori judecatoresti?
Am intrebat un avocat iar dumnealui mi-a spus ca in Cod Proc. Civ. nu se prevede in mod expres obligatia in sarcina tertului poprit de a calcula si vira catre fiecare creditor suma poprita proportional cu creanta datorata. Motiv pentru care a apreciat ca se impune a se vira intreaga suma poprita catre primul executor care a infiintat poprirea, urmand a-i comunica atat acestuia cat si celorlalti creditori faptul ca exista mai multe urmariri impotriva debitorului, conf. art. 786 alin. 2 Cod Proc. Civ.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:12, 14 Septembrie 2015
Eu, in situatii identice, am procedat la infiintarea popririi in limita a 1/2 din salariul net si am virat parti egale din poprire executorilor judecatoresti, pentru fiecare dosar de executare.
Este greșit să virați sume egale. Sumele trebuie distribuite proporțional cu valoarea creanței, exact cum ar face-o primul executor, dacă s-ar conexa cele două executări, așa cum ar fi corect dpdv legal să se întâmple. Dacă distribuiți proporțional, nu au de ce să facă gălăgie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs de popriri comerciale / intre profesionisti, prin executori smeagull smeagull Buna ziua, pentru un furnizor de-al meu X am doua popriri successive prin executor judecatoresti diferiti, infiintate la cateva zile distanta. Nu stiu cum ... (vezi toată discuția)
Notificare tert poprit emilius emilius Buna ziua, In calitate de angajator si tert poprit am primit o notificare din partea unui executor judecatoresc pentru a pune poprire pe salariul unui ... (vezi toată discuția)
Popriri pe salariu monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va rog, frumos, sa ma ajutati cu urmatoarea speta: un salariat are x popriri in valoare de y lei. Are un salariu de baza lunar brut de ... (vezi toată discuția)