avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DEZBATERE MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DEZBATERE MOSTENIRE

IN actul de proprietate e trecut tata si mama.
TATA e decedat din 1999 si nu s-a facut dezbatere de mostenire pina acum.
MAMA nu mai locuieste din 1996 e in parasire de domiciliu are alta mutatie.
SINTEM 2 copii la parintii fiecare cit avem dreptul la apartament.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:04, 9 Februarie 2013
Aveti deocamdata dreptul de a l mosteni pe Tata care e decedat , insa la mostenirea tatalui Veniti dvs copii si mama dvs. Mama are cota de 1/4 din 1/2 iar dvs copii aveti impreuna cota de 3/4 din 1/2. Restul cotei de 1/2 apartine sotiei , adica mamei dvs. La decesul mamei veti ajunge sa stapaniti apartamentul fiecare copil in cita de 1/2.
75% ARE MAMA TOTAL SI NOI COPII LA UN LOC 25%
5/8 mama si 3/8 copiii impreuna, deci fiecare copil 3/16 din apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu batai de cap shaquille7 shaquille7 Salut Comunitate va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect: 1. tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit. in urma acestei casnici am rezultat doar ... (vezi toată discuția)
Succesiune lolyy lolyy as dori sa stiu ce cote revin mostenitorilor dupa succesiune. mama a decedat de 12 ani. Tata sa recasatorit acum 6 ani si a vandut apartamentul si sa mutat ... (vezi toată discuția)
Mostenire fiu cu tata vitreg tss_2000 tss_2000 La doi ani dupa ce m-a nascut mama mea s-a recasatorit. Tatal vitreg m-a crescut de mic (fara sa ma adopte sau infieze legal). In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)