O rudă de-a mea are nevoie de ajutor privind următoarea situație:
- în octombrie 2012 această rudă (să îi spunem P1) a vândut un autoturism Oltcit ,înmatriculat pe numele său, prin Contract de vânzare-cumpărare către o altă persoană fizică (să îi spunem P2).
- autoturimul a fost radiat de la fisc, fiind eliberat Certificat fiscal, predat cumpărătorului (P2) alături de celelalte documente ale autovehicului.
- Cumpărătorul (P2) a vândut la rândul lui unei alte persoane (P3). Nu știu dacă P2 a apucat să o înmatriculeze pe numele său, însă probabil nu a făcut acest lucru.
- În ianuarie 2013, P3 a apelat la P1 (vânzătorul inițial din octombrie 2012) în vederea întocmirii unui Contract de comodat, la notar. Aici nu înțeleg cum naiba P1 a fost de acord să semneze acel Contract de comodat la Notar - în calitate de proprietar - tot ce pot să vă spun este că a făcut-o din bunăvoință față de P3, care altfel ar fi trebuit să achite taxa de poluare de circa 10.000 LEI noi.
- Poate părea incredibil - dar P1 a mers la notar cu P3 și a semnat un contract de comodat prin care îi oferă în folosință autovehicului pe o perioadă de 10 ani.
- În acest moment, autovehiculul este radiat de P1 de la Primărie (fisc) și nu știu dacă este luat pe rol de cineva.
- La Poliție, autovehiculul este înmatriculat pe numele lui P1 - care l-a înstrăinat în 2012 către P2 și l-a dat în comodat în 2013 față de P3.
Cum se poate remedia această problemă din punct de vedere legal - în opinia mea P1 a dat în comodat (ÎN CALITATE DE PROPRIETAR) către P3 un automobil radiat de la Fisc și care fusese înstrăinat către P2.
Au mers impreuna la Notar si au anulat contarctul de comodat, deoarece persoana care a dat bunul in comodat nu a inteles ce afce. Trist, dar adevarat. Bine ca s-a rezolvat!
Rectificare topo
arina24
Buna ziua,
Ne confruntam cu o incurcatura in familie. O sa incerc sa explic cat mai bine:
Strabunicii mei au avut 4 proprietati: P1-casa si teren, P2- teren, ... (vezi toată discuția)