avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie deghizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie deghizata

ce sanse am sa demonstrez ca pentru un apartament ce sa facut acte de vanzare cumparare de catre socrul meu nu sa platit nimic merita sa merg in tribunal?Mentionez ca tatal a murit si dores ca si acel apartament sa faca parte din partajul succesoral
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
flori_minicards, utilizator
Nu puteti intenta o actiune in instanta daca nu aveti un anumit interes.Prin interes se intelege folosul practic urmarit.Cu alte cuvinte,acel contract deghizat v-a cauzat vreun prejudiciu?
tatal a murit si vrem sa facem succesiunea iar fratele caruia i-a vandut apartamentul vrea acum si casa parinteasca mentionez ca eu nu am primit nimic de la parinti
si vreau sa intre in succesiune si acel apartament
ma iertati, eu nu inteleg ce rol are socrul in acesta problema ? sau a scris userul eronat socrul in loc de tatal meu ? banui ca da, ca e vorba de tatal, care in timpul; vietii i-a vandut apartamentul unuia din frati fara ca fratele cumparator sa si fi achitat pretul, motiv pentru care, acum, la dezbaterea succesiuniii au aparut neintelegeri.
Parerea mea este ca se va ajunge la dezbatarea mosteniriii prin instanta, iar userul trebuie sa faca dovada ca ap vandut fratelui sau a fost o donatie deghizata pt a readuce imobilul la masa succesorala ca sa poata fi impartit. Trebuie un specialist pt asemenea proces.
Cand a decedat tatal?

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat in justitie un contract de vanzare-cumparare simao simao Va rog sa ma sprijiniti cu o opinie: Apartamentul in care locuiesc este proprietatea sotiei mele, dobandit inainte de casatorie prin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Care sunt sansele mele la rezerva succcesorala ? TEOROMA TEOROMA Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in privinta unei succesiuni. Tatal meu a decedat in decembrie 2022, mama traieste. Am un frate care locuieste in Germania. ... (vezi toată discuția)
In urma decesului tatalui meu ( acum 13 ani ) am ramas urmatorul ... Creepy Creepy In urma decesului tatalui meu ( acum 13 ani ) am ramas urmatorul la masa succesorala. Bunicii au murit la 1 an dupa ( bunica ) si 12 ani dupa ( bunicul ... (vezi toată discuția)