avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reclamant, termen proces peste trei zile, nu am fost ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reclamant, termen proces peste trei zile, nu am fost citat, nu am platit taxa de timbru, ce sa fac?

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema relativ urgenta pentru mine: saptamana trecuta am trimis o cerere de chemare in judecata impotriva unei persoane juridice dintr-un alt judet. Cererea am facut-o si in numele altor doua persoane care nu sunt din aceeasi localitate ca si mine, dar care m-au rugat sa fac cererea si pentru ei, avand un interes comun in cauza. Insa procura de reprezentare nu mi-au facut. Am semnat cerea pentru mine. Cererea trebuie taxata cu taxa de timbru, insa deocamdata nu am platit-o, avand in vedere ca se daduse termen peste cateva luni. Insa, de pe portal, am vazut ca societatea in cauza a facut cerere de preschimbare de termen si i s-a admis, astfel incat termenul este peste trei zile. Pana acum nu am primit citatia pentru acest termen de saptamana viitoare. Ce sa facem eu si ceilalti reclamanti - pentru a nu ne fi anulata cererea de chemare in judecata?
Cel mai recent răspuns: seamanego , utilizator 20:58, 9 Februarie 2013
Va trebui sa timbrati, iar celelalte 2 persoane sa se prezinte in instanta sa semneze cererea sau sa va dea o procura dvs in acest sens.

Binenteles asta daca veti primi citatia pana in ziua judecatii. Avand in vedere ca nu vine cu respectarea termenului de 15 zile / 5 zile in pricinile urgente ati putea cere si un termen pentru pregatirea aparatrii.
Va multumesc pentru promptitudine! Totusi, mi se poate acorda termen pentru pregatirea apararii, avand in vedere ca suntem reclamanti in cauza?
Fiind atat de scurt timpul, iar eu, la fel ca si ceilalti reclamanti avand servicii, ce se intampla daca nu ne prezentam la termenul de pe 12, daca nu am fost nici citati in cauza?
Instanta va constata ca procedura de citare nu a fost legal indeplinita si va acorda un nou termen de judecata in cauza.

Apreciez ca veti putea beneficia de un termen pentru pregatirea apararii dat fiind timpul scurt de cand primiti citatia pana la termenul fixat, chiar daca sunteti reclamant in cauza.
Va multumesc inca odata pentru amabilitate! O seara placuta!

Am reverificat confirmarea de primire: cum cererea a fost primita pe 1 februarie, practic nici parata nu are cele 15 zile la dispozitie pentru a fi citata. Asadar, chiar nu inteleg cum, de pe 12 martie s-a acceptat preschimbarea pentru 12 februarie. De ce au facut oare cerere de preschimbare si s-a dat un termen atat de devreme?!
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Probabil in functie de tipul de actiune pe care l-ati facut.

Alte discuții în legătură

Divort acord comun- termen+ vacanta judecatoreasca bllonddy bllonddy Buna ziua. Eu si sotul meu am decis sa divortam prin acord comun. Nu avem copii si nici bunuri comune. Am si eu 2 intrebari: 1. Avem de gand sa depunem ... (vezi toată discuția)
Cerere privind emiterea ordinului de restrictie adigoje adigoje am primit o citatie pt ordinul de restrictie in data de 31-12-2014,sa ma prezint in data de 5-01-2015 la judecatoria sibiu.Cum pot amana ordinul pt a avea timp ... (vezi toată discuția)
Buna, imi poate spune cineva care este termenul? mely_mely16 mely_mely16 as vrea sa stiu la care termen de judecata trebuie sa ma prezint 03.02.2014 Ora estimata: 8:00 Complet: Complet P3 Tip solutie: Termen ... (vezi toată discuția)