avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Deschidere proces pe legea protectiei mediului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Deschidere proces pe legea protectiei mediului

Buna seara,

Doresc sa dau in judecata o institutie din Bucuresti, pentru nerespectarea legii protectiei mediului, dar nu stiu carei instante sa ma adresez.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:25, 28 Martie 2013
Din păcate, la acest gen de întrebări nu se poate răspunde fără ca măcar să ştim ce prevedere din OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului a fost încălcată. Potrivit acestui act normativ, răspunderea persoanelor fizice sau juridice poate fi contravenţională sau penală.
Buna ziua,

Este vorba de facilitarea depozitarii de gunoaie, pe terenuri private, pentru care nu se acorda aprobarile necesare ca acestea sa fie macar imprejmuite.
Din câte îmi dau eu seama este vorba despre o faptă contravenţională prevăzută fie la art. 96 din OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, fie la art. 19 din Legea nr. privind regimul deşeurilor. Sesizaţi Garda de Mediu, o să facă un control.
I-am sesizat. Pur si simplu, i-a durut in basca!
Aduceţi la cunoştinţa Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice faptul că aţi sesizat Garda de Mediu fără rezultat. S-ar putea să rămână fără bască. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia.locala pe mediu andrugrasu andrugrasu Speta mea este urmatoarea: Politia locala din orasul X prin PV constatare y ne amendeaza pt incalcarea art. 70 lit h din OUG 195/2005 privind protectia ... (vezi toată discuția)
3 amenzi pentru aceeasi contraventie pe o singura proprietate A. Popescu A. Popescu Buna ziua, Pe o proprietate nelocuita dintr-un cartier din Bucuresti, necunoscuti au distrus gardul imprejmuitor si depoziteaza constant deseuri menajere. ... (vezi toată discuția)
Amenzi aplicate de garda de mediu si de politia locala luis29 luis29 As vrea sa stiu daca Garda de Mediu sau Politia Locala poate sa dea amenda unei societati comerciale pentru lipsa unui contract de ridicare a deseurilor ... (vezi toată discuția)