Buna seara,va deranjez cu o intrebare fetita mea de 10 ani studiaza in strainatate de 2 ani as dori sa stiu daca alocatia mai intra in contul deschis din banca din momentul ce ea nu mai merge la scoala in Romania. Va multumesc.
Parintii unde lucreaza ? ...in tara sau in strainatate .? .. daca lucreaza in strainatate inseamna ca minorul il insoteste, ceea ce schima situatia ...
Asa cum sti, alocatia europeana se primeste numai daca unul dintre parinti lucreaza intr-un stat membru UE .... insa legislatia noastra nu face nicio referire unde pot fi urmate studiile de catre beneficiarul alocatiei de stat ...
Ok, m-am exprimat gresit, cred ca era mai avantajos sa incerce sa ia alocatia aia din strainatate decat pe cea din Romania.
Dar... nu am cercetat legislatia ion domeniu si, daca tu stii ca nu are drept decat daca un parinte lucreaza in statul respectiv, asa o fi. Eu stiu caz de parinte fara job cu 2 copii in intretinere si ambii primeau alocatie. Italia. E singurul caz la care ma pot gandi acum, in rest parintii lucrau, ce-i drept.
Baza acordarii alocatiei europene este cadrul legal de munca si sedere al muncitorului roman in tara respectiva.
Alocatiile „europene” reprezinta o forma de prestatii familiale care au ca scop asigurarea securitatii sociale pentru salariatii si lucratorii independenti si membrii familiilor acestora, care au resedinta intr-un stat membru al Uniunii Europene si desfasoara o activitate salariala sau independenta in unul dintre aceste state.
Alocatie de stat
anyared
Fratele meu împreună cu soția lui au un copil de 8 lunI care este născut în SUA.Ei au domiciliul în România. Poate sa ceara alocatie de stat în ... (vezi toată discuția)