avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... o datorie veche de peste 12 ani!!!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

o datorie veche de peste 12 ani!!!

Am primit o scrisoare de la o firma de recuperare cum ca sora mea ar avea o datorie la ei de aproape 2000 ron datand de acum 12 ani de cand a plecat ea din tara(este prima instiintare primita de cand sora mea e plecata).Ei spun ca este vorba de o datorie la o firma de telefonie mobila .Pe langa instiintare am primit si o copie de pe o cerere de executare silita.
Cum pot verifica daca este adevarat si ce trebuie sa fac ?
Cel mai recent răspuns: razvan1975 , utilizator 10:40, 10 Februarie 2013
Mergeti si vedeti care firma de telefonie este aceea,apoi cereti-le sa va arate contractul acela.
Culmea este ca de ce tocmai acum dupa 12 ani va instiinteaza? Nu v-a instiintat inca din prima luna de abatere la plata datoriei? A trebuit sa treaca 12 ani?

Apropo,instiintarea a sosit pe numele dv,sau pe numele sorei dvs?
Nu e cazul s-o luati in seama, nu dati explicatii si nici nu cautati pe ale altora. Ignorati instiintarea.
Pt o astfel de datorie, sora dvs ar fi trebuit data intai in judecata, iar cu hotarare investita, creditorul sa se fi adresat unui executor.
Dreptul la actiune al creditorului s-a prescris.
Da, fara o hotarare judecatoreasca nu au ce sa faca si nu au cum sa obtina o hotarare judecatoreasca dupa 12 ani.

Si daca ar avea o hotarare judecatoreasca tot nu o pot executa dupa atata timp...

Executorul nu poate face nimic.
Daca aveti curiozitatea sa va informati puteti fi luat la intrebari daca totusi ar avea posibilitatea la executarea silita.
In caz de curiozitate se recomanda trimiterea unui avocat care stie cum sa puna problema indiferent de situatia concreta, adica ca ar mai putea sa faca totusi ceva...desi este greu de crezut...
S-a prescris dreptul de a cere executarea silita.
pe numele surorii mele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

recuperare debit de catre societate recuperari creante, prin executare silita LoreB LoreB Buna ziua, as dori sa imi oferiti parerea dumneavoastra intr-o problema de care nu reusesc sa scap. Tatal meu are un abonament o firma de telefonie cu o ... (vezi toată discuția)
Executare silita dianadana dianadana Buna ziua,am fost facut o rata in anul 2006 la o banca,am platit lunar pana la un moment dat.O firma de recuperari a preluat creditul in anul 2008.In perioada ... (vezi toată discuția)
Credit neplătit contractat în 2008. poate fi executat silit un imobil deținut în indiviziune cu încă doi coproprietari? Cristibuf Cristibuf Bună ziua, sora mea a cumpărat niște electrocasnice în 2008, în rate. Pe atunci locuia împreună cu mine și cu părinții mei, în apartamentul ... (vezi toată discuția)