avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cui nu i se poate intampla
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cui nu i se poate intampla

pentru o persoana importanta pt mine care a avut un accident si nu au fost victime ,am recunoscut ca am fost eu la volan persoana in cauza bause ceva,ce mi se poate intampla daca se va afla de politie,astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:26, 14 Februarie 2009
Va fi angajata raspunderea penala a faptuitorului , vor fi efectuate acte de cercetare sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere sub influenta alcoolului.
In acest sens , in functie de imprejurarile in care fapta a fost savarsita , se poate dispune fie scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative de catre procuror , sau trimiterea in judecata.
va multumesc inca o data,mai am o intrebare, nu se pune problema pedepsei cu inchisoare?
Atat in cazul faptuitorului , cat si in cazul dvs , exista posibilitatea executarii efective a pedepsei , dar si a suspendarii conditionate a executarii pedepsei , conform art 181.
Esentiale sunt , insa , modalitatile in care faptele au fost savarsite (circumstantele reale ) dar si cele care tine de persoana faptuitorului (circumstante personale )
Exista , insa , si posibilitatea trimiterii in judecata si a aplicarii pedepsei cu inchisoare.
pertonela a scris:

va multumesc inca o data,mai am o intrebare, nu se pune problema pedepsei cu inchisoare?


Daca se va ajunge la aplicarea pedepsei inchisorii, ma raliez si eu opiniei ca va suna asa: "obliga inculpatul la efectuarea pedepsei inchisorii de... cu suspendare".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Favorizarea infractorului ....sfat va rog raulbalaur raulbalaur As dori sa stiu daca pot raspunde penal daca ascund o persoana care are un mandat de arestare .Precizez ca persoana respectiva este o ruda apropiata un ... (vezi toată discuția)
Revocarea suspendarii pedepsei??? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! Daca un minor (17 ani) trimis in judecata pentru furt calificat in forma continuata, va primi o pedeapsa cu suspendare (se afla in arest ... (vezi toată discuția)
Care e pedeapsa? danaa1 danaa1 Care este pedeapsa pentru furt calificat si distrugere? Va fi o pedeapsa cu suspendare sau pedeapsa cu executare? Persoanele ce au savarsit infractiuniile de ... (vezi toată discuția)