avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale reevaluari, impozit cladiri srl
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

reevaluari, impozit cladiri srl

in 2010 s-a facut reevaluarea unei cladiri construite in 2006 val cladire 236.000 lei.
in raportul de reevaluare din 2010 a rezultat o valoare diminuata de 230.000 lei, s-a declarat la primarie si s-a platit impozit 1,5 % la aceasta valoare de 230.000, dar consiliul de administratie a SC a hotarat nediminuarea din contabilitate a valorii cladirii. astazi in 2013 fiscul de la primarie vine si recalculeaza impozitul marit de 10 ori pt anii 2010 si 2011 , undeva in suma de 29.000lei+ majsi penalitati 11.000 lei.
este corect ? ce putem face?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:33, 12 Februarie 2013
In opinia mea ati gresit pentru ca nu ati inregistrat in contabilitate valoarea reevaluata a cladirii. Din punctul de vedere al organului fiscal nu ati efectuat reevaluarea deoarece conform art. 253 alin. 5 "În cazul unei clădiri care a fost reevaluată, conform reglementărilor contabile, valoarea impozabilă a clădiri este valoarea contabilă rezultată în urma reevaluării, înregistrată ca atare în contabilitatea proprietarului - persoană juridică". Neinregistrand valoarea reevaluata in contabilitate, adica neindeplinind aceasta obligatie prevazuta conform textului de lege pe care vi l-am citat anterior, organul fiscal a facut aplicabilitate a prevederilor art. 253 alin. 6 lit. a si alin. 6 indice 1, respectiv v-a stabilit cota de impozitare si penalitatile aferente.
Este corect cum a procedat organul fiscal, din punct de vedere juridic nu puteti face nimic.
dar daca contabilul a uitat sa inregistreze in contabilitate aceasta modificare, este bun de plata pentru suma de 40.000 lei, patronul i-o poate imputa?, nu poate contesta in nici un fel ?
Puteti contesta, dar nu aveti sanse de castig, textul de lege este clar, explicit, in acest sens. Ce faceti cu contabilul, angajatul dumneavoastra, este strict problema de ordine interna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire reevaluata ElenaBucuresti ElenaBucuresti Buna ziua, Am o garsoniera pe persoana juridica cumparata in dec 2011. Nu am facut reevaluarea la 3 ani conform legii, adica cel tarziu in dec 2014, ci ... (vezi toată discuția)
Valoarea la care se impune o cladire dupa reevaluare? Tay Tay O societate are facut un Raport de reevaluare a cladirilor cu data de 02.02.2015. Valoarea imobilelor in urma reevaluarii fiind inregistrata in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire ContSters48647 ContSters48647 Daca o societate si-a marit valoarea contabila a unei cladiri ca urmare a existentei unui raport de evaluare intocmit de banca pentru un credit, raport in care ... (vezi toată discuția)