avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de moștenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de moștenire?

Tatal meu e in concubinaj cu o femeie de 20 de ani din care rezulta si un copil care nu e recunoscut de nici unu din ei , in tot acest tim a ramas casatorit cu mama , ( mama a decedat) tata pe un teren care il avea dinainte sa o cunoasca pe aceata femeie, a construit o casa , totul din banii muncitii cu mama , va rog din suflet sa imi raspunde-ti,cei doi au dreptul la ceva???
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
amazoana1978, utilizator
Cine sa vanda? Tatal dvs sa vanda proprietatea si casa catre concubina sau fiul concubinei? Aici el poate sa faca lucrul acesta.

Daca va referiti la concubina,atunci nici ea nu poate sa vanda daca nu are act pe numele ei. Voi fratii (3) aveti 1/2 impreuna daca moare tatal vostru,iar concubina are 1/2 singura. Ca sa vanda fiului ei,trebuie dezbatuta succesiunea mai intai,apoi ea sa cumpere de la voi partea aceea de 1/2 ca sa poata treaca pe numele fiului ei,daca nu vindeti,atunci cumparati voi partea ei de 1/2 si sunteti proprietari in intregime, Daca nu ajungeti la o intelegere,veti trasa o linie cu cea ce trebuia sa aiba fiecare.
Cel mai grav este faptul ca poate tatal dvs va da totul ei,poate va trece totul pe numele ei,si atunci nu veti mai avea parte la nimic.
Solutia este ca atat timp cat tatal dvs mai traieste,sa mergeti sa vorbiti cu el sa va treaca prin contract de V-C tot,si sa-l lasati sa locuiasca acolo pana decedeaza,apoi puteti sa dezbateti succesiunea si sa intrati in posesia ei.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
Tarzan2012, utilizator
Va multumesc mult pt rabdare! Cu respect!
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2013
amazoana1978, utilizator
Buna ziua, sunt in concubinaj cu o femeie de 20 de ani, in tot acest timp am ramas casatorit cu sotia mea care a decedat acum 8 ani.In timp ce eram casatorit cu sotia mea ( nu o cunosteam pe aceasta concubina) am cumparat un teren cu o casa cu 2 camere. In aceata casa m-am mutat cu amanta, in timp , am construit alta cu 4 camere (amanta nu a venit cu nimic decat cu prezenta) iar casa am ridicat-o cu bani luati dupa o propietate a mea si a sotiei si cu alti bani dint-un magazin deschis in perioada in care eram cu amanta. Are martori ca sta de 20 de ani in acea casa , are martori ca a lucrat si sa ocupat de magazin aducand marfa, dar nu are nici un act , totul este pe numele meu . Memtionez ca am 3 copii cu sotia , si 1 cu amanta , care nu e recunoscut de mine. Aceasta vrea sa ma dea in judecata sa isi ceara dreptul, va rog sa imi spuneti ce castig ar avea aceasta?.Cu respect
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
amazoana1978, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)
Concubinaj 10 ani monasc monasc un concubinaj de 10 ani,din care a rezultat un minor in varsta de 6 ani,ambii au muncit in strainatate ,avand aceeasi locuinta si gestionandu-si banii impreuna ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)