avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire?

Buna seara,
Am si eu poveste foarte trista pe care as vrea sa o impartasesc in speranta ca exista cineva aici care ma v-a sfatui cum trebuie sa reactionez sau sa procedez.
Totul a inceput in luna decembrie inainte de sarbatori anul trecut.L-am cunoscut pe acest personaj ca nu-l pot numi altfel ... prn intermediul unei cunostiinte , nu pot sa zic ca l-am placut ca din prima cum l-am observat i-am gasit defecte dar sa conversam nu mi s-a parut o chestie foarte ciudata ..deci am continuat sa vb din aceea seara pe facebook si pe mail mai apoi si pe telefon.....negandindu-ma sau sa imi imaginez vreodata de ce schizofrenit si psihopat si nici nu mai stiu cum sa ii zic am dat.
eu am 28 de ani el 42, el divortat din decembrie chiar la inceput ...avea vreo saptamana parca decand divortase cand l-am cunoscut, el are un job destul de important pt nebunia si comportamentul lui, eu o simpla absolventa de facultate un job linistit intr-o familie ca babysitter.va dau toate detaliile pt ca urmeaza o foarte tumultoasa aventura....toxica i-am zis eu.
din momentul cand eu i-am raspuns la mesaje , cand i-am acordat atentie a inceput calvarul.dupa nu mai mult de 1 saptamana deja imi trimitea peste 50 de sms pe zi, ma suna , mailuri de nu-mi incapeau in arhiva telefonului si stergeam fara sa citesc unele..mi se blocase si telefonul la un moment dat de la atattea sms ...nu apucam sa citesc ca primeam altul sau ma suna , tot el cu gura mare ca de ce nu-i raspund ca el vrea sa ii raspund si etc...lam pus la resect atunci ca nu sunt genul sa stau prea mult la discutii inutile.s-a linistit pt...2-3 zile cand a rvenit ..in acest interval ne-am si vazut 1 data la o cafenea in calitatea de simpli amici ....dar el isi crease alte idei deja....era aproape ajunul Craciunului si familia unde lucram avea nevoie de mine , iar el ma psitona cu sms ...multe,.....ff multe...la un moment dat il sun si incep sa tip la el si sa-l fac insuportabil si stresant si sa ma lase in pace ca imi invadeaza teritoriul prea mult si nu-mi place e prea insitent...pt un simplu amic.am inchis si mi-a trimis cateva sms in care imi zicea ca ii pare rau ca s-a comportat asa ca un licean dar el ma iubeste el ma admira el nu mai stiu ce dar eu sunt facuta pentru el clar....la faza asta am reactionat ceva de genul WTF...esti nebun nu ai cum sa ma iubesti dupa cateva discutii si alea certuri ..el nimic ...nu ma asculta....ma iubea)
nu am mai vb ..eu cu el ca el imi trimitea mailuri si sms in continuare pana dupa anul nou asa a continuat ...timp in care am decis (greseala mea) sa ii mai acord o sansa ..poate chiar are intentii bune....mai ales ca nu aveam ce pierde...doar timp si nervi
in acest timp el ii trimitea sms prietenei mele ...noastre comune cum sa ma convinga sa ii mai acord o sansa, ne-am intalnit asa vreo 2 saptamani...3 cred...cam asa in weekend si in timpul saptamanii doar ziua ..sa retinem ..
am zis sa vad ce ii de capul lui, si am inceput cu discutii ca are nevoie de stilizare vestimentara ca se imbraca ca bunicu....a luat-o ca si critica buna si a aceptat sa ii fiu companie la shopping pt a-l ajuta in acest fel.in acest timp si-a mai revenit cica ...vise... nu ma mai vroia ca iubita ci ca amica ...psiholog...imi multumea de fieare data de iesire, de companie de timp...cu cadouri....el zicea atentii din suflet fara pretentii...eu il atentionam nu vreau sa se interpreteze altfel ...pt ca dupa refuzuri le acceptam ..totusi acum erau cadouri nu altceva...asa a durat astea 3 saptamani iesiri cu mici cadouri ..eu le zic mici pt ca el nu accepta de la mine ceva...mai ales ca imi zicea ca el nu vrea de la mine decat compania mea ...ca se simte bine...dar in aceste zile ma stresa nu mii de sms..si telefoane unele nici nu le bagam in seama ...raspundeam si eu seara cum ca am fost busy si sa ma ma oerte etc ...nu imi placea de el si nici sa discut dar imi era mila de el ca suferea dupa nevasta lui ...copii etc...toata ziua la intalniri despre asta imi vorbea.
problema mea e ca la sf lunii trecute am incetat sa mai discut cu el //i-am zis ca sunt speriata de el ca a inceput sa imi faca propuneri indecente....si apropouri desi stabilisem ca nu vreau vreao relatie cu el...cred ca vorbisem singura el nu ma asculta.si am incetat orice legatura ...din nou tot eu ca el in continuare imi trimite sms si emailuri pana acum 1 saptamana si jumatate cred ok...gen ma iubeste ..ma i-a de nevasta ...mergem in luna de miere , se duce dupa verighete ...astea zicea el vb singur eu nu-i dadeam nici un semnal el vorbea sigur...ca sunt fiinta cea mai frumoasa, ca nu vrea de la mine nimik decat compania mea ca el ma iubeste si e gata sa isi inceapa o noua viata cu mine.Vazand ca nu-i raspund ..baiatul s-a enervat..acum nu ma mai iubeste, ba din contra sunt cea mai josnica femeie si materialista etc etc...alte cuvinte jignitoare s blesteme urate care eu nu prea le aud zilnic in cercul meu de prieteni....acum ma si ameninta ca vrea sa ii inapoiez toti banii cheltuiti cu mine ...nu ce mi-a cumparat ci banii ca daca nu o sa imi para rau ..ca o sa vad eu ce o sa-mi faca....mentionez ca omul in cauza...schizofrenicul de care vorbesc aici are o functie sus .... tot cu infractori tot cu legi nu-mi permit aici sa dezvalui date despre el...nu deocamdata...
Ce pot sa fac pentru a-l potoli..?sau ce poate sa-mi faca el mie legal vorbind?asta vreau sa stiu
Multumesc
Cel mai recent răspuns: InnA29 , utilizator 18:55, 10 Martie 2013
După cum veţi considera, şi dacă veţi putea dovedi ameninţările la care sunteţi supusă, puteţi depune plângere penală pentru ameninţare.
Sumele de bani pe care pretinde că le-a cheltuit cu dvs. şi pe care le vrea inapoi, va trebui să le dovedească la o adică.
Transmiteţi-i prin cunoştinţa comună faptul că , dacă va continua în acest fel , veţi depune plângere penală.
legally_aid a scris:

Sumele de bani pe care pretinde că le-a cheltuit cu dvs. şi pe care le vrea inapoi, va trebui să le dovedească la o adică.


Parerea mea este ca ar trebui sa se incheie fara nici o pretindere de bani ca le-a chheltuit cu el, deoarece si ea la insotit in companii de shopping.
Daca el pretinde aceste sume,nu ar trebui si ea sa pretinda sume ptr.timpul acordat ca insotitoare? #-o
Buna, inca nu i-am raspuns in niciun fel.Am considerat ca pe prost cu indiferenta trrebuie sa il lovesti ca altfel ii dai de mancare si nu e bine ca v-a continua, dar vad ca el nu si nu...ma ameninta pt ca are o functie destul de buna desi pe mine nu ma sperie astfel de functii am fost crescuta sa nu-mi fie frica de nimeni decat de mine si Dumnezeu atat.
Am decis cu cativa amici care au experienta in asa ceva ma refer au cunostiinte ca au lucrat cu cazuri de genul si chiar am intrebat si un politist si un avocat si mi-au recomandat sa il mai las saptamana asta sa vedem cum reactioneaza ca am vorbit deja cu un superior de a lui care prin alte cunostiinte ne cunostem ...si vreau sa vad ce face acum dupa ce superiorul lui il v-a lua un pic in sedinta, daca nu se v-a calma am sa merg la politie.
Probe? mesaje....emailuri....si sefii mei care stiu situatia , care au incercat sa il calmeze intalnindu-se cu el si vb cu el si vad ac ...fara succes.
Dar din cate vad legal el nu are cu ce sa ma atace!!!
Iar cu banii nu are ce sa mai imi zica....vb utilizatorului Tarzan 2012 ...serviciile de insotiitoare si psiholog se platesc ...chiar si la noi in tara, dar el nu-mi cerea nimic sa stiti daca eu acceptam sa avem o relatie ....sau doar daca acceptam sa intretin relatii sexuale cu el....dar pentru ca l-am jignit prin refuzul meu pentru ambele chestii el acum se razbuna.Am dovezi cand am vrut sa i le inapoiez toate si el zicea ca sunt daruri pentru ca ii sunt draga...ca le-a facut cu placere ca asa a vrut..ca nu vrea nimic inapoi.apoi dupa refuzul meu a inceput sa mi le ceara ....e un pinguin schizofrenic.
ps azi l-am vazut in mall cu familia chiar daca e divortat sau asa zice el ca eu nu i-am verificat starea civila el inca locueste cu nevasta la aceasi adresa..cine stie poate inca e insurat si m-a mintit, never mind....nu am intereseaza....si vrea sa zic ca m-a evitat cand m-a vazut ...a intors capul ca si cum nu ma vede....daca tot asa mare smecher e si vai ce imi face cand ma prinde de ce nu m-a abordat?era liber...ma prinsese ....eu nu m-am dus desi prietenii imi ziceau sa ma duc la el sa il iau la rost sa vedem cine pe cine ameninta si face cu ou si cu otet sa ma dezbrac de caracter ..ei cunoscandu-ma ca nu ma las deobicei calcata in picioare nici de ar fi presedinte....dar am refuzat si am vrut sa ii demonstrez ca am caracter si cei 7 ani de acasa ca de ma duceam sa il iau la suturi erau si copii de fata ...etc ...nu imi plac chiar asa tiganiile nu cu cine nu merita nici macar privirea mea...
cred ca este abuz de incredere si inselaciune din partea InnA29 impotriva barbatului de 42 de ani.

s-a folosit de el pentru a-l face sa ii cumpere diverse, asta este inselaciune si abuz de incredere.

Barbatul ar trebui sa puna plangere penala la politie

Alte discuții în legătură

Nu imi pot vedea tatal inatattu inatattu Buna ziua, recent tatal meu s-a reinsurat si nevasta-sa nu ma lasa sa il vad sau sa vorbesc cu el. Ce pot face? (vezi toată discuția)
Neintelegere, santaj cu poze intime ella_20 ella_20 buna seara!a si eu o intrebare...daca sora mea in trecutul ei a facut video chat si a pastrat legatura prin tel cu un utilizatorde ,,placerii,,in care ia trmis ... (vezi toată discuția)
Sotie mincinoasa,o fetita la mijloc,un divort murdar alecsandru razvan alecsandru razvan Va salut pe toti!...ma bucur ca exista un astfel de site care sa ajute persoanele care nu stiu cum sa procedeze in anumite situatii..eu sunt una dintre acele ... (vezi toată discuția)