avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Nerezident contributii sociale in Romania
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Nerezident contributii sociale in Romania

Un nerezident care are peste 5 contracte de inchiriere in 2012 si trebuie sa isi declare venituri din activitati independente sin 01.2013 va plati si contributii la sanatate si pensii?
Inregistrarea pentru veniturile din activitati independente se face doar la Finante sau trebuie sa se constituie ca PFA la oRC. Mentionez ca persoana are NIF in Romania si un imputernicit care se ocupa de documente.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Chriss-Tee , utilizator 19:02, 5 Mai 2015
Conform art. 296 indice 3 Cod fiscal, persoana fizica nerezidenta plateste contributii sociale numai daca realizeaza venituri din activitati dependente, respectiv venituri din desfăşurarea unor activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui statut special prevăzut de lege (spre exemplu funcţii de demnitate publică).
Buna seara, tocmai ce am primit o decizie de impunere de la ANAF pentru CASS pe 2012 in baza salariului minim, datorita unor dividende de 12 RON (pe care nici nu le-am primit de fapt) de la SIF Banat Crisana, unde aparent figurez ca actionar, fara ca macar sa stiu despre asta ceva.
Mentionez ca sunt rezident in Norvegia din 2008, nu am avut niciodata actiuni sau cupoane la vreun SIF, ci doar la o soc. com. din Bucuresti (cupoanele di anii 90), de la care nu am primit nimic niciodata.
Acum ANAF ma scoate dator cu 468 RON pentru un venit (neconfirmat) de 12 RON.
Cum pot contesta aceasta decizie ? Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datoreaza nerezidentii cass pentru venituri din dividende? Chriss-Tee Chriss-Tee Buna seara, tocmai ce am primit o decizie de impunere de la ANAF pentru CASS pe 2012 in baza salariului minim, datorita unor dividende de 12 RON (pe care nici ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala anaf vasi_patrusel vasi_patrusel De cateva zile, mama mea a primit prin posta, de la ANAF \\"Decizia de impunere anuala pentru plata CASS\\", conform careia trebuie sa plateasca 468 ... (vezi toată discuția)
Decizii anaf sg1 sg1 Buna ziua ! Acum cateva zile am primit de la ANAF o scrisoare cu niste tabele in care ma instiinta ca am de platit suna de 468 roni.Titlul scrisorii ... (vezi toată discuția)