avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare discilplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare discilplinara

In data de 28.01.2013 a avut loc cercetarea disciplinara, s-au dat declaratii s-au semnat aceste declaratii de catre comisia de cercetare si de catre persoana cercetata si pana azi 10/02/2013 nu s-a dat nici un verdict in acest caz, care este termenul de decizie a cercetarii disciplinare? si ce ar trebui sa primeasca persoana cercetata o scrisoare prin care este informata de decizia comisiei?

Mentionez ca in aceasta perioada persoana cercetata s-a prezentat la serviciu si si-a indeplinit sarcinile de serviciu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:17, 10 Februarie 2013
1. Prin Decizia ICCJ nr. 16/2012 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 817 din 5 decembrie 2012, s-a admis recursul in interesul legii inaintat de Procurorul General al Romaniei, si s-a stabilit ca:
In interpretarea si aplicarea art. 252 alin. (1) din Codul muncii, republicat, momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.

2. Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.

3. Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
Instanta competenta este Tribunalul de la domicilul reclamantului sau de la locul de munca al acestuia , potrivit art.210 din Legea nr.62/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua cercetari disciplinare Ing3ras Ing3ras Buna seara/ziua, Am fost cercetat disciplinar, pe perioada cercetarii am fost suspendat din functie, iar in ziua cand am fost la convocare mi s a mai adus la ... (vezi toată discuția)
Sancționarea angajatului Silentios1 Silentios1 Buna ziua, Se da ziua de 16 august, am fost anunțat că ca am comis o greșală si ca voi fi sancționat. Pe data de 17 am primit convocatorul si tot pe 17 ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinra Ibi88 Ibi88 Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)