avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pe nedrept !!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pe nedrept !!!

Buna ziua,
Acum cateva luni circuland pe dn1 la iesire din otopeni mi sa suspendat permisu pe o perioada de 30 zile. Motivul ca nu am oprit la semnalele politiei dar tinand cont ca era ora 5 dimineata si eu circulam in spatele unui camion consider ca oprirea nu a fost regulamentara. A venit cu girofar dupa mine am oprit aveam totul in regula. Doar ca nu l-am vazut mi-a suspendat permisul 1luna. Am depus contestatie am sanse sa castig ? Am si martor prietena mea care era in dreapta. Daca nu castig procesul ramane 1 luna suspendat sau se mai adauga ceva in plus ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 13:58, 22 Februarie 2013
Ok din cate am citit am vazut ca pedeapsa nu se majoreaza doar ca amenda o voi plati intreaga. Dar am sanse sa castig acest proces ? Cum pot demonstra ca politistul se afla pe axul drumului si eu eram in spatele unui camion si nu l-am vazut ? camionul si cu mine circuland pe banda a 2-a.
Daca aveti un martor care confirma cele spuse de dvs. se poate sa castigati.
GabrielaA a scris:

Daca aveti un martor care confirma cele spuse de dvs. se poate sa castigati.


Va Multumesc
Dar imi puteti spune daca nu castig procesul ramane tot 1 luna suspendarea ? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Da, tot atata ramane, numai ca se suspenda aplicarea pedepsei contraventionale pe durata procesului.
Trebuie sa va dovediti buna credinta si aveti sanse reale de castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda si retinere permis georgele georgele am fost oprit de un agent de politie pentru o asa zisa depasire pe axul longitudinal dublu,cu un martor ocular semnalat in procesul verbal de agent.In fapt ... (vezi toată discuția)
"nu a oprit la semnalul regulamentar al politistului " ShoSho ShoSho Buna ziua tuturor..mi-am permis sa citez \"recit\" din PV incheiat de un agent de circulatie din cadrul politiei rutiere din municipiul Botosani pt faptul ca ... (vezi toată discuția)
Depasire linie continua fara a depasi axul drumului=permis supendat vali1982 vali1982 Buna ziua! Azi ma intorceam de la munca si circulam pe un pod cu doua benzi pe sens..doar ca cele doua sunt despartite de o linie continua. A doua banda e ... (vezi toată discuția)