Vrem sa divortam si suntem de acord in tot ceea ce priveste copilul (program de vizitare, pensie alimentara, nume, domiciliu etc) si am dori sa stim cu ce tip de custodie ma pot muta din tara fara sa mai am nevoie de acordul scris al tatalui? Va fi instiintat in scris, bineinteles, insa am dori sa nu mai fie nevoie de procura si alte acte deoarece necesita mult timp si bani iar tatal este mereu plecat.
exclusiva pt motive temeinice.
Art. 398. -
(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanța hotărăște ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinți
In regula dar tatal isi exprima acordul cu privire la mutarea minorului din tara acum la divort deja...Nu isi poate exprima acordul in acest sens acum la divort trebuie neaparat sa se pronunte si atunci?Multumesc.
Initial ati intrebat altceva incat n-am inteles ca tatal e de acord si cu mutarea.
Puteti sa redactati o tranzactie/ acord/ plan parental privind modul cum intelegeti sa execitati autoritatea parinteasca- copilul sa aiba domiciliul la mama in tara X, tatal sa vada copilul- si stabiliti un program, pensie, mama are acordul tatalui sa-i faca pasaport copilului. D=Sa puneti pe hartie cat mai in amanunt tot ce va priveste pe fiecare in legatura cu copilul, acest acord va fi prezentat instantei pt a da o hot de expedient. Aceasta hot va foloseste si cand veti face pasaport si la iesirea din tara si in fata autoritatilor strarine pt a face acte de sedere copilului.
Tatal este de acord cu ce va fi mai bine pt copil. Amandoi urmarim binele acestuia si nu propriul egoism. Va multumesc frumos pt raspunsurile prompte. Numai bine.