avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reantregirea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reantregirea dreptului de proprietate

In anul 1989 am devenit proprietarul unei case si a unei suprafete de teren de 250 mp , in urma dezbaterii masei succesorale, dupa decesul mamei . La mostenire au renuntat toti fratii in favoarea mea . Suprafata totala de teren aferenta casei este de 1000 mp . La momentul dezbaterii succesiunii in anul 1989 , terenul in proprietate era de 250 mp , restul de 750 mp fiind cu titlu de folosinta . Mentionez faptul ca inreaga suprafata de 1000 mp a fost a parintilor , inainte de colectivizare. In anii care au urmat , fratele meu a solicitat si primit , in numele parintilor decedati , titlul de proprietate pentru terenurile care le-au apartinut acestora . Pe titlu apare si suprafata de teren de 1000 mp pe care se afla casa in care locuiesc si la care am facut referire mai sus. Doresc sa stiu cum pot sa-mi intregesc dreptul de proprietate asupra intregii suprafete de 1000 mp . Adaug faptul ca locuiesc in aceasta proprietate de la momentul obtinerii acestui drept prin certificat de mostenitor .Ce trbuie sa fac pentru aceasta ?
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 12:38, 15 Februarie 2009
De vreme ce fratii au renuntat la mostenire, au renuntat si la acel teren. In consecinta acel teren va apartine.
Sunt de acord cu asta , dar, trebuie sa am un act ptr. a dovedi ca sunt proprietarul intregii suprafete . Ce cale juridica sa urmez ?
Trebuie sa introduceti actiune in instanta pentru a va putea clarifica situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de acces (servitute) - obligatoriu sau optional ? Stanescu Mihai Stanescu Mihai O proprietate de 3500 mp, care a apartinut inainte de 1989 proprietarului GAMA, a ajuns sa fie impartita astazi intre doi proprietari, astfel : - 1000 mp ... (vezi toată discuția)
Probleme legea 18/91 Veronica Popescu Veronica Popescu Strabunicul meu a cumparat o casa pe un teren cu o suprafata de 1300 mp in anul 1950 intr-un sat.Casa a vandut-o in 1986 iar in actul de vanzare cumparare se ... (vezi toată discuția)
Legea funciara 247/2005 - intre ce ani trebuie sã se încadreze actele doveditoare, 1945-1949? Balaurul Balaurul Buna ziua; Am 1 certificat fiscal din care reiese că strabunul meu avea in 1941 o suparafaţa de 42 HA. Am alt certificat fiscal si un Certificat de ... (vezi toată discuția)