Buna dimimeata,
Am iaintat actiune de chemare in judecata pentru comodanta, in acelasi timp mi-a deschis si ea proces, amandoua vrem anularea contractului de comodat.
Am avut de-a face cu persoane de o calitate indoielnica si prefer anularea contractului, problema este ca din ce am citit in Codul civil, cu privire la anulare din vina comodantului, eu sunt exonerata de o serie de obligatii atunci cand motivul plecarii mele din imobil inainte de termen, este generat de rea credinta din partea proprietarului.
Fiind comodatara pe 10 ani pe imobil, nu am beneficiat singura de el, intr-un an si jumatate de cand stau in apartament , comodanta a fost prezenta aproape tot timpul,motivand ca este casa ei si face ce vrea, iar acum ma obliga pe mine sa-i las casa in perfecta stare la plecare, as fi facut acest lucru daca m-as fi folosit numai eu de ea si daca anularea contractului s-ar face din vina mea.
Va rog, spuneti-mi si mie ce obligatii am eu si daca trebuie sa cer in instanta daune morale si daune interese, deoarece a avut un comportament mizerabil vizavi de mine, eu nu m-am folosit decat de sufragerie, dormitorul a fost ocupat de comodanta si de musafirii ei pe care-i aducea fara acordul meu si toate cheltuielile de intretinere le-am suportat numai eu.
Toate cele bune,
Adriana.
Reaua-credinţă va fi greu de demonstrat, va costa mult timp şi mulţi nervi. Veţi avea nevoie de martori şi de luni de zile de procese. Merită?
Întreb aceasta întrucât, din moment ce ambele doriţi rezilierea contractului, cel mai simplu este să-l reziliaţi fără intervenţia instanţei. Iar, dacă puneţi în balanţă timpul şi nervii consumaţi pe procese cu efortul de a lăsa locuinţa într-o stare bună (pentru că nu-mi imaginez că ar fi vorba dereparaţii capitale ... proprietara vă poate solicita doar aducerea în starea în care a fost imobilul la data preluării), cred că scăpaţi mai uşor şi mai ieftin rezolvând această problemă în afara sălilor de judecată.