avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligatiile mele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligatiile mele

Buna dimimeata,
Am iaintat actiune de chemare in judecata pentru comodanta, in acelasi timp mi-a deschis si ea proces, amandoua vrem anularea contractului de comodat.
Am avut de-a face cu persoane de o calitate indoielnica si prefer anularea contractului, problema este ca din ce am citit in Codul civil, cu privire la anulare din vina comodantului, eu sunt exonerata de o serie de obligatii atunci cand motivul plecarii mele din imobil inainte de termen, este generat de rea credinta din partea proprietarului.
Fiind comodatara pe 10 ani pe imobil, nu am beneficiat singura de el, intr-un an si jumatate de cand stau in apartament , comodanta a fost prezenta aproape tot timpul,motivand ca este casa ei si face ce vrea, iar acum ma obliga pe mine sa-i las casa in perfecta stare la plecare, as fi facut acest lucru daca m-as fi folosit numai eu de ea si daca anularea contractului s-ar face din vina mea.
Va rog, spuneti-mi si mie ce obligatii am eu si daca trebuie sa cer in instanta daune morale si daune interese, deoarece a avut un comportament mizerabil vizavi de mine, eu nu m-am folosit decat de sufragerie, dormitorul a fost ocupat de comodanta si de musafirii ei pe care-i aducea fara acordul meu si toate cheltuielile de intretinere le-am suportat numai eu.
Toate cele bune,
Adriana.
Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 11:09, 15 Februarie 2009
Reaua-credinţă va fi greu de demonstrat, va costa mult timp şi mulţi nervi. Veţi avea nevoie de martori şi de luni de zile de procese. Merită?
Întreb aceasta întrucât, din moment ce ambele doriţi rezilierea contractului, cel mai simplu este să-l reziliaţi fără intervenţia instanţei. Iar, dacă puneţi în balanţă timpul şi nervii consumaţi pe procese cu efortul de a lăsa locuinţa într-o stare bună (pentru că nu-mi imaginez că ar fi vorba dereparaţii capitale ... proprietara vă poate solicita doar aducerea în starea în care a fost imobilul la data preluării), cred că scăpaţi mai uşor şi mai ieftin rezolvând această problemă în afara sălilor de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat auto intre pf si propria firma co.mihai co.mihai Va salut! Imi poate spune cineva care cunoaste legislatia in domeniu, daca imi pot face un contract de comodat pt folosirea automobilului personal, intre mine ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat - model romyca26 romyca26 Neata , Am si eu nevoie de un Contract de Comodat tip daca aveti... multumesc (vezi toată discuția)
Contract de comodat radubr radubr Doresc un model de contract de comodat pentru o camera-necesara ca sediu unui pfa- din apartamentul pe care detin impreuna cu sotia. Multumesc. (vezi toată discuția)