avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Proces taxa auto 2012/ Reziliere contract
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Proces taxa auto 2012/ Reziliere contract

Buna ziua,
Ma numesc tampa ovidiu si in urma cu 6 luni am apelat la un avocat pentru a da statul in judecata pentru inmatricularea unei masini fara taxa auto!
Insa domnul avocat nu prea sa tinut de cuvant cu termenul mie mi-au expirat numerele rosii si am fost nevoit sa o inmatriculez in bulgaria! Insa acuma dupa ce a rezolvat cazu domnu avocat are pretentia sa ii platesc 10% din valoarea taxei cum ne-am inteles insa el nerespectant termenul mi-a dat peste cap planurile si eu nu mai sunt dispus sa ii platesc acei bani pentru ca nu ma ajuta in nici un fel!
Vroiam sa va cer o opinie referitoare la contractul ce l-am facut! Daca se poate rezilia fara a ajunge prin tribunale probabil pentru o suma de 300 euro (pe care nu ii am)

Contractul suna cam asa:

Clauze speciale: Art.4 Se achita avocatului - onorariu de succes 10% din suma de bani pe care clientul ar fi trebuit sa o plateasca la inmatricularea autoturismului.
4.1 Prezentul contract este titlu executoriu cu privire la sumele datorate de catre client cu titlu de onorariu si cheltuieli aferente.Onorariu de avocat nu se restituie clientului.
4.2 Raporturile dintre parti nu pot fi dovedite decat cu prezentul contract si/sau in conditii prevazute de Statul Profesiei de Avocat.
4.3 Fata de terti dovada prezentului contract se face prin imputernicirea avocatiala. Prezentul contract nu poate fi adus la cunostinta tertilor decat cu acordul expres al partilor.
Si partea care mi-ar permite rezilierea contractului
4.4 Neplata onorariului in cuantumul si la termenele fixate potrivit art.2, precum si neachitaea contravalorii cheltuielilor efectuate potrivit art.3 dau dreptul avocatului sa procedeze la rezilierea de plin drept a prezentului conract fara nici o alta formalitate si fara nici o alta procedura judiciara sau extrajudiciara.Prezentul pact comisoriu de gradul IV isi produce efectele de la data scadentei obligatiei neexecutate!
4.5 Toate litigiile privitoare la nasterea, modificarea, stingerea, interpretarea si executarea prezentului contract pot fi supuse regulilor de arbitraj si regulilor de procedura prevazute de lege si de Statul Profesiei de Avocat!

Ce parere aveti ma pot lega de 4.4 ca sa nu ma oblig sa platesc suma respectiva? Si 4.5?
Va rog astept un raspuns
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
tampaovidiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: tampaovidiu , utilizator 13:30, 11 Februarie 2013
se poate? sau am sanse sa fiu dat in judecata?!?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza abuzivă onorariu avocat. vă rog să mă îndrumați cum pot s-o atac angeloca angeloca Buna ziua, Cum pot sa atac o clauza abuziva trecuta intr-un contract semnat cu un avocat pentru a ma reprezenta ,eu fiind victima unui accident rutier ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat-procedura plata clucer clucer Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza cand decizi ca un anumit avocat te va reprezenta si iti va apara drepturile intr-o actiune judecatoreasca:se ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit - caen 6202 (consultanta) ovidiu86 ovidiu86 Buna ziua, tocmai mi-am infiintat un PFA la norma de venit, CAEN 6202 - Servicii de consultanta si as dori sa stiu cum trebuie tinuta evidenta fiscala a ... (vezi toată discuția)