avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... consemn la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

consemn la domiciliu

este corect sa fiu la dispozitia angajatorului in timp de consemn si sa se compenseze orele suplimentare cu zile libere platite?din 28 de zile calendaristice cat are luna februarie 20 sunt lucratoare ,deci le lucrez,celelalte 8 ar trebui sa fiu liber. dar pe graficul de tura libere sunt 6 si celelalte 2 consemn la domiciliu interventiile din timpul consemnului sunt ore suplimentare si se compenseaza cu zile libere platite.aici daca ma poate lamuri cineva.........cele 2 zile le muncesc cu toate ca ar trebui sa fiu liber si in loc de plata mi le da tot liber.......deci raman cu munca.
Cel mai recent răspuns: sastiu , utilizator 11:49, 11 Februarie 2013
Codul muncii:

Art. 122. - (1) Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
(2) In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru.
Art. 123. - (1) In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de art. 122 alin. (1) in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
(2) Sporul pentru munca suplimentara, acordat in conditiile prevazute la alin. (1), se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

Deci regula este compensarea, iar plata este exceptia...
nu ar fi normal sa am cele 8 zile nelucratoare libere, si dupa aceea sa fie compensarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare coco99 coco99 o societate privata sau bugetara cu cat ar trebui sa plateasca minim orele suplimentare si sau pot face diferente intre zilele normale si sambata si dumineca? (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare nala nala Daca ma angajez din 18 mai lucrand 8 ore pe zi ar trebui sa efectuez 80 de ore . Daca lucrez si ore suplimentare si efectuez 90 de ore diferenta de 10 ore se ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare compensate cu liber in 60 zile CORNELIU56 CORNELIU56 Din Codul Muncii : 1. Art. 122 (1) Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)