buna ziua,
Astazi am primit preavizul de la firma unde lucrez, aducandumi-se la cunostinta ca postul pe care il ocupam a fost desfintat. In aceste conditii eu ca si persoana concediata pot beneficia de acel salariu compensatoriu? Care sunt drepturile mele ca si angajat disponibilizat ? :sorry:
Aveti dreptul la salarii compensatorii numai daca asa ceva este prevazut in c.i.m., in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are obligatia de a acorda salarii compensatorii.
Unul dintre drepturile dvs ca si angajat disponibilizat este de a beneficia de somaj, daca indepliniti conditiile prevazute de lege.
Referitor la timpul de munca pe perioada preavizului , aveti dreptul la reducerea acestuia numai daca reducerea este prevazuta in c.i.m., in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia. Altfel, durata timpului de munca in perioada prevaizului este cea stipulata in c.i.m..
am cerut o copie a contractului de munca si nu gasesc stipulat acest lucru in contract, dar se poate tine cont ca acest contract a fost incheiat in anul 2009 cand inca mai era in vigoare CCM?