avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

buna ziua,
Astazi am primit preavizul de la firma unde lucrez, aducandumi-se la cunostinta ca postul pe care il ocupam a fost desfintat. In aceste conditii eu ca si persoana concediata pot beneficia de acel salariu compensatoriu? Care sunt drepturile mele ca si angajat disponibilizat ? :sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 11 Februarie 2013
Puteti beneficia de salariu/salarii compensatorii numai daca acest lucru este prevazut in c.i.m, CCM sau RI al angajatorului.
Aveti dreptul la salarii compensatorii numai daca asa ceva este prevazut in c.i.m., in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are obligatia de a acorda salarii compensatorii.

Unul dintre drepturile dvs ca si angajat disponibilizat este de a beneficia de somaj, daca indepliniti conditiile prevazute de lege.
Referitor la timpul de munca pe perioada preavizului , aveti dreptul la reducerea acestuia numai daca reducerea este prevazuta in c.i.m., in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia. Altfel, durata timpului de munca in perioada prevaizului este cea stipulata in c.i.m..
am cerut o copie a contractului de munca si nu gasesc stipulat acest lucru in contract, dar se poate tine cont ca acest contract a fost incheiat in anul 2009 cand inca mai era in vigoare CCM?
Nu se tine cont de data inceperii activitatii, intrucat dreptul la salarii compensatorii incepe sa curga de la data incetarii raportului de munca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere de la firma aflata in insolventa 2nymaria 2nymaria Buna Ziua, Va rog sa imi spuneti daca in cazul in care am fost concediat (ales aleatoriu) de o firma aflata in insolventa prin desfintarea postului am ... (vezi toată discuția)
Drepturi gabitag gabitag Ce drepturi are un angajat cand societatea la care lucreaza a intrat in insolventa? Va multumesc pentru raspuns! (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca din motive ce nu tin de angajat - ccm ramura geronimo00 geronimo00 Buna ziua, Din motive (pretexte) financiare mi s-a adus la cunostinta verbal ca urmeaza sa mi se incheie contractul de munca in curand. In cazul ... (vezi toată discuția)