avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autovehicul pe firma la vanzare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autovehicul pe firma la vanzare

Buna ziua,

Am o firma pe care vreau sa o vand. Pe ea am o masina, pe care insa vreau s-o pastrez. Stiu ca se face vanzarea de la pers juridica la pers fizica.
Problema: la un moment dat am schimbat sediul societatii. Din nu stiu ce motive, n-am mai inregistrat si masina la noul sector (bucuresti) in care este noua adresa. Este vreo problema? trebuie sa-i fac transferul la noul sector (si sa refac toate actele masinii???)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: marfan , utilizator 15:55, 11 Februarie 2013
Singurul interesat in aceasta vanzare este fiscul care doreste achitarea la zi a taxelor aferente (impozitul),pentru care isi va pune viza ca poate fi instainata.La fisc veti figura cu siguranta inregistrat cu autov.la adresa pe care ati declarato cand ati cumparat autov.,cat despre inmatriculare chiar n-ar trebui sa va face-ti griji. Teoretic cine nu-si modifica actele auto in functie de sediu social (in cazul pers.juridice)sau al cartii de identitate(in cazul pers.fizice),este pasibil de amenda ,iar in cazul in care este oprit in trafic i se retine certf. de inmatriculare.Insa avand in vedere ca acum va fi israinat autov.,cu siguranta se va trece cu vederea !
Multumesc,

Tocmai la asta ma gandesc, ca la vanzare vor veni si actele firmei (cu adresa pe sectorul 3) si actele masinii (cu adresa pe sectorul 1) Nu va fi asta o problema?
multumesc anticipat
Nu, vindeti autoturismul prin procedura normala de vanzare - cumparare. Inscrieti adresa corecta a societatii si atasati rezolutia de la Registrul Comertului prin care s-a aprobat modificarea adresei sediului social.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea unei masini de pe firma,pe persoana fizica Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , As dori sa va intreb , daca pot trece masina de pe firma mea,care , pentru inca doi ani este \\"inghetata\\" , pe persoana fizica ( pe mine ... (vezi toată discuția)
Contract leasing -pers,fizica, dar statut de pers juridica????????? foxi foxi Buna seara! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta destul de spinoasa:am un autoturism kia c`eed achizitionat in regim de leasing acum 2 ani ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto fara proprietar Titiana1974 Titiana1974 Buna ziua, Folosesc o masina care va iesi din leasing, in aceasta luna. Utilizatorul este fostul sot! Firma de leasing va transfera dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)