avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Trecerea unei masini de pe firma,pe persoana fizica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Trecerea unei masini de pe firma,pe persoana fizica

Buna ziua ,
As dori sa va intreb , daca pot trece masina de pe firma mea,care , pentru inca doi ani este "inghetata" , pe persoana fizica ( pe mine , care sunt administratorul firmei) . Stiu ca impozitele,asigurarile ,...sunt mai mici,la persoane fizice decat la cele juridice.
Daca raspunsul este afirmativ ,va mai intreb :
-Dureaza mult (cam cate zile?) ?
-Cum procedez? Cui ma adresez ?
-Costurile sunt mari ?
Daca m-ati putea indruma , nu-mi ramane decat sa va multumesc din suflet!
Cu respect , Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: paunescusorin , utilizator 15:43, 11 Februarie 2013
Trecerea autov. de pe firma pe persoana fizica se desfasoara clasic:firma vinde(cu factura),iar cumparatorul(indiferent cine este acesta) cumpara .Urmeaza inmatricularea autov.(pe pers. fizica) cu costurile ei de rigoare.
Multe,multe multumiri !!!!
Probabil ca , pentru vinderea masinii,este nevoie sa ne ducem la un notar,nu?
Cu respect , Petrica Leah
Notarul nu are nici o legatura in aceasta vanzare avand in vedere ca o societate comerciala vinde acel autov.,se va face o simpla factura de catre firma ,cu care cumparatorul va putea inmatricula acel autov.Bineinteles ca vor mai fi si alte mici taxe ptr.inmatriculare.
Din nou ,ma adresez cu multumiri pentru indrumarile de pret date de dumneavoastra .
Un amanunt de care trebuie sa luati la cunostinta :
In locul societatii,pe care am luat masina,am infiintat o Intreprindere Individuala , iar acea firma ,n-am desfiintat-o , dar am suspendat-o ,pentru trei ani .
POT FACE TRECEREA MASINII PE PERSOANA FIZICA IN ACEASTA PERIOADA DE TREI ANI ???
Cu tot respectul , Petrica Leah
Sa inteleg ca firma care detine autov.este suspendata temporar acum?An acest caz nu puteti emite factura de vanzare ptr.autov.,si va trebui sa redeschideti activitatatea pentru a emite o factura ! trist si caraghios dar real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina floringamanus floringamanus am cumparat o masina inmatriculata pe firma am toate documentele masini talon si carte identitate,nu am factura nu am fiscal masina a fost cumparata de la o ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, De curand mi-am deschis o INTREPRINDERE INDIVIDUALA, cu profil de \"cazare\". Doresc sa va intreb despre modalitatea corecta de ... (vezi toată discuția)
Intregistrare gresita in contractul de vanzare-cumparare Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Am cumparat un teren ,care este impartit in patru parcele,fiecare cu cate un numar topo. La redactarea contractului de ... (vezi toată discuția)