avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intregistrare gresita in contractul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intregistrare gresita in contractul de vanzare-cumparare

Buna dimineata,
Am cumparat un teren ,care este impartit in patru parcele,fiecare cu cate un numar topo.
La redactarea contractului de vanzare-cumparare,grefiera de la Notariat,a omis sa treaca unul dintre dele patru parcele.
Abia acum am observat acest lucru (dupa trei ani) , cand dorim ,toti proprietarii,de pe extrasul CF,sa iesim din indiviziune.
Ce-i de facut acum ?
Cum putem repara greseala,facuta la redactarea Contractului de vanzare-cumparare? Este vorba de omiterea unei suprafete de 800 mp, din totalul de 7500 mp.
Multe multumiri !!!!
Cu respect , Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:12, 13 Mai 2013
Mergeti la notarul care v a autentificat contractul de vanzare cumparare impreuna cu vanzatorii din contract se va intocmi probabil un act aditional la acea vanzare.
Si daca nu merg toate partile...?:help:
Din pacate trebuie sa se infatiseze partile din contractul initial , daca nu pot personal toate , prin procura autentica .
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
ContSters250994, utilizator
Poate ca s-ar putea si prin instanta...desi este cam complicat...
Da....dar nu justifica costurile....si timpul.......apoi prin instanta noii proprietari vor trebuie sa se duca singuri sa si intabuleze dreptul de proprietate in CF, asa notarul se va ocupa de tot....in timp scurt si cost minim.

Alte discuții în legătură

Intabulare pe teren Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Incerc sa expun,cu lux de amanunte,cum a decurs cumpararea unui teren de la un proprietar,la 15 dec.2000. Titlul sau de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune fortata - contract autentic de vanzare cumparare lovit de nulitate relativa ? kamir kamir am un contract de vanzare cumparare in forma autentica din 2004 asupra unui teren aflat in indiviziune; la baza acestui contract a stat un ante-contract de ... (vezi toată discuția)
Cedarea bunurilor Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata , Am trei intrebari : a ) As dori sa stiu CE ACTE TREBUIE SA CUPRINDA UN DOSAR, in vederea intocmirii Contractului de ... (vezi toată discuția)