avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale unde pot reclama o firma care nu si-a indeplinit ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

unde pot reclama o firma care nu si-a indeplinit obligatiile contractuale

Am incheiat un contract cu o firma de constructii. Am stabilit etape de realizare si implicit etape de plata. Am facut o mare greseala ca am fost de acord sa platim etapa in avans. Au facut o parte din etape (4 din 7), dupa care, cu toate ca le platisem toate etapele si chiar in plus , pentru ca au venit si au zis ca au nevoie sa achizitioneze materiale pentru etapele urmatoare nu au mai facut nimic. În afara banilor deja platiti au mai cerut in plus 10000 de lei spunand ca ei au pus mai mult material decat preconizasera. Din momentul in care am refuzat plata sumei cerute au sistat lucrarile. Intre timp administratorul a fost si retinut pt 29 zile pentru alte probleme pe care am aflat ca le are. Termenul de finalizare a lucrarii a trecut, nu am mai reusit sa dam nici de constructor. Unde putem face reclamatie?
Cel mai recent răspuns: paunescusorin , utilizator 15:32, 11 Februarie 2013
Actionati in instanta comerciala cu dovezi de neindeplinire a clauzelor contractuale.
Pentru firma respectiva este foarte simplu sa dovedeasca faptul ca nu mai au lichiditati ca sa poata continua lucrarea ,si nu i se va putea imputa faptul ca ca nu vor sa continue din rea vointa .Pentru inceput trebuie sa verificati in ce categorie se situeaza aceea firma(capital social,active,cifra de afaceri etc} ,pentru ca exista posibilitatea sa sa-i dati in judecata si chiar sa castigati iar firma sa nu aiba nici macar cu ce sa plateasca cheltuielile de judecata ,nu mai vorbesc de despagubirea dvs.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
paunescusorin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de antrepriză cu grave erori de execuție: cum pot constrânge constructorul să-mi restituie sumele care nu i se cuvin? vasea_13 vasea_13 Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat la problema pe care o expun: In ianuarie am incheiat un contract cu o firma in vederea construirii unei case la rosu. ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren cu constructie neautorizata in urma unei executari silite bancare nicolasstanciu nicolasstanciu Am achizitionat recent un teren extravilan si agricol (conform actelor de carte funciara), in urma unei executari bancare silite a unei societati comerciale ce ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare cu clauze nerespectate de vânzător: mai am de plătit 10.000 de euro, dar nu vreau să-i dau pentru că trebuie să fac lucrările neexecutate. ce se întâmplă în acest caz? Danakira Danakira Buna seara! Am cumparat o casa cu clauze de fi finisata interior exterior si bransata la utilitati pana la sfarsitul termenului de 25 noiembrie 2019, iar eu sa ... (vezi toată discuția)