avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donatie - conditii si clauze impuse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donatie - conditii si clauze impuse

Buna ziua!
Va prezint urmatoarea situatie: socrul meu, in afara apartamentului de domiciliu mai are in proprietate un apartament pe care l-a mostenit de la parintii sai. In acest apartament a locuit timp de 20 de ani cumnata mea insa fara acte doar in baza unei declaratii de luare in spatiu. In prezent, socrul meu care are o varsta inaintata a hotarat sa-i faca un contract de donatie pentru acest apartament cumnatei mele pentru ca nu cumva in cazul decesului sau acest apartament sa intre la mostenire. La notariat i s-a spus ca intrucat mai are un copil (sotul meu) acesta trebuie sa dea o declaratie ca este de acord cu aceasta donatie si nu are nici o pretentie.
La momentul de fata soacra mea este decedata de 2 luni si nu s-a facut succesiunea de pe urma decesului ei.
Intrebarea este urmatoarea: Daca sotul meu da o astfel de declaratie nu il afecteaza negativ in stabilirea succesiunii la decesul soacrei, sau in viitor cand se va efectua succesiunea si de pe urma socrului meu? Este normal sa i se ceara sa dea o astfel de declaratie?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti? mamma mamma in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)
Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)