avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... actionare in instanta institutie publica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

actionare in instanta institutie publica

Buna ziua!
V/as ruga sa ma indrumati in ceea ce priveste pasii de urmat pentru a actiona in instanta institutia la care lucrez. de luni de zile clauzele contractuale nu sunt respectate, tot timpul fiind obligata sa indeplinesc sarcini de serviciu care nu sunt consemnate in fisa postului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 11 Februarie 2013
Cel mai bine consultati un avocat. Daca nu, trebuie sa faceti o cerere de chemare in judecata care trebuie sa indeplineasca conditiile art. 112, daca nu ma insel,"Art. 112
Cererea de chemare în judecată va cuprinde:
1.numele şi prenumele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul fiscal şi contul bancar. Dispoziţiile art. 82 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile. Dacă reclamantul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
2.numele şi calitatea celui care reprezintă partea în proces, iar în cazul reprezentării prin avocat, numele acestuia şi sediul profesional. Dispoziţiile art. 82 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile în mod corespunzător;
3.obiectul cererii şi valoarea lui, după preţuirea reclamantului, atunci când preţuirea este cu putinţă.
Pentru identificarea imobilelor se va arăta comuna şi judeţul, strada şi numărul, iar, în lipsă, vecinătăţile, etajul şi apartamentul, sau, când imobilul este înscris în cartea funciară, numărul de carte funciară şi numărul topografic;
4.arătarea motivelor de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea;
5.arătarea dovezilor pe care se sprijină fiecare capăt de cerere.
Când dovada se face prin înscrisuri, se vor alătura la cerere atâtea copii câţi pârâţi sunt, mai mult câte o copie de pe fiecare înscris, pentru instanţă; copiile vor fi certificate de reclamant că sunt la fel cu originalul.
Se va putea depune şi numai o parte dintr-un înscris privitor la pricină, rămânând ca instanţa să dispună, la nevoie, înfăţişarea înscrisului în întregime.
Dacă înscrisurile sunt scrise în limbă străină sau cu litere vechi, se vor depune traduceri sau copii cu litere latine, certificate de parte.
Când reclamantul voieşte să-şi dovedească cererea sau vreunul din capetele cererii sale, prin interogatoriul pârâtului, va cere înfăţişarea în persoană a acestuia.
Când se va cere dovada cu martori, se vor arăta numele şi locuinţa martorilor, dispoziţiile art. 82 alin. (1) teza a II-a fiind aplicabile în mod corespunzător;
6. Semnătura.

Pe care o veti depune la tribunalul in raza caruia isi are firma sediul social.
La aratarea motivelor de fapt scrieti ce s-a intamplat si trebuie sa si puteti sa le demonstrati.
La temei de trept v-a trebui sa intrebati pe cineva de specialitate, deoarece acesta poate fi stabilit numai dupa ce povestiti pe larg ce s-a intamplat.

SI CAM ATAT IN PRIMA FAZA.
@ inutil

In primul se va formula o cerere de chemare in judecata a angajatorului pentru a fi obligat sa faca, sa dea sau sa nu faca ceva.

Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutitat de plata taxelor judiciare.

Reveniti cu detalii despre ce obligatii asumate de angajator sunt incalcate de acesta ... pe acest Forum veti gasi sprijin in privinta actiunii.
Prin contractul individual de munca s-au stabilit (in fisa postului) anumite sarcini. De aproximativ 1 an si 2 luni, am fost pusa in situatia de a-l inlocui pe seful meu, fara a mi se aduce la cunostinta sarcinile. Dupa concedierea acestuia, am fost numita temporar pe aceasta functie(fara concurs). Am facut demersuri pentru a reveni la situatia anterioara, intrucat nu mi s-a inmanat fisa postului si nu stiam cu exectitate care imi sunt obligatiile. Cand mi-a fost aratata, nicidecum in scopul de a o semna, am constatat ca nici nu aveam calificarile solicitate de noul post. In prezent situatia este aceeasi. Adica muncesc pentru 2. Nicio sarcina suplimentara nu mi-a fost adusa la cunostinta in scris, adica sub semnatura. Doar am fost instiintata ca trebuie sa fac.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
inutil, utilizator
Angajatorul are, in principal, printre drepturi si faptul de a stabili atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii si sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.

Exercitarea temporara a unei functii de conducere implica preluarea si atributiilor aferente acele functii , precum si de beneficia de drepturile salariale aferente functiei de conducere respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere/modificare pensie de intretinere minor ankhme ankhme Buna ziua, Incepand cu aceasta luna mi s-a terminat contractul de munca, devenind somer. In aceste conditii as dori sa mi se modifice/micosreze pensia de ... (vezi toată discuția)
Coindivizari-iesire din indiviziune VOVA1 VOVA1 1. Cererea ce se inainteaza pentru iesirea din indiviziune este o cerere tip sau se poate formula pur si simplu ca o cerere ! 2 . Daca eu , coindivizar , nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie la judecatorie Vulturudac Vulturudac buna ziua,cum contest la judecatorie rezultatul unui concurs pt ocupare post la institutie de stat?doar depun actul la registratura si gata?sau trebuie ... (vezi toată discuția)