avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate

Buna ziua. As dori sa stiu daca dupa 3 luni imi reiau activitatea din concediu de maternitate, dupa alte 3 luni imi pot relua iar concediu de maternitate pana la implinirea a doi ani?
Din concediu de maternitate poti fi rechemat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: maria_2012 , utilizator 19:29, 11 Februarie 2013
1. Confundati concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) cu concediul crestere copil (CCC) pana la 1 an sau 2 ani.

2. Dvs. sunteti acum in CCC pana la 2 ani.

3. - Daca inainte de terminarea CCC reluati activitatea se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.
- Plata indemnizatiei se va relua daca veti intra din nou in CCC.

4. Angajatorul va poate solicita sa reluati activitatea, in timp ce sunteti in CCC, dar nu sunteti obligata sa dati curs acestei solicitari.

5.- Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an atunci veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copiluil 2 ani.
- Adica veti primi salariu pentru munca depusa si veti mai primi, de la stat, inca 500 lei lunar (pentru aceasta va prezentati la Primarie, unde ati depus actele pentru CCC, cu o copie dupa decizia angajatorului de reluare a activitatii, si completati cererea pentru stimulentul de insertie)
VA MULTUMESC MULT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi chemata de catre angajator sa reiau activitatea in timp ce sunt in ccc? evelina_lav25 evelina_lav25 Buna ziua.Sunt in concediu de maternitate de 9 luni copilul meu avand 10 luni(o luna am stat in postnatal) si acum m-au sunat sa ma intorc la servici in ... (vezi toată discuția)
Sunt in concediu prenatal si vreau sa ma intorc la locul de munca predacorina predacorina buna ziua. am si eu o intrebare, sunt in concediu prenatal si vreau sa revin la locul d munk mentionez insa k copilul are 6 luni si jumatate iar indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Full Cost Visibility S.r.l. Full Cost Visibility S.r.l. Buna ziua, salariatul poate sa renunte la CCC si sa opteze pentru stimulentul de insertie? Acest lucru este posibil de cand implineste copilul 1 an pana la ... (vezi toată discuția)