Buna ziua.Sunt in concediu de maternitate de 9 luni copilul meu avand 10 luni(o luna am stat in postnatal) si acum m-au sunat sa ma intorc la servici in conditiie in care eu dosarul l-am depus pentru 2 ani de concediu. Este posibil daca nu ma intorc sa nu ma mai primeasca inapoi? Din cate stiu angajatorul este obligat prin lege sa ma primeasca inapoi cand se inplinesc 2 ani.
1. Concediul de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal.
2. Dvs. sunteti acum in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.
3. Cat timp sunteti in CCC nu sunteti obligata sa reluati activitatea daca nu doriti acest lucru.
4. Deoarece sunteti in CCC pana la 2 ani:
- daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti primi un stimulent de insertie de 500 lei lunar pana va implini copiluil 2 ani;
- daca reluati activitatea inainte de a implini copiluil 1 an veti primi stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.
5. - Adica veti primi salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Pentru aceasta trebuie sa mergeti la Primarie cu dovada ca ati reluat activitatea si sa completati cererea pentru stimulentul de insertie.
6. - Daca doriti sa stati in CCC pana se termina angajatorul este obligat apoi sa va reprimeasca pe acelasi pot prevazut in contractul individual de munca.
- Dea semenea nu va poate concedia timp de 6 luni de la reluarea activitatii.