avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot fi chemata de catre angajator sa reiau activitatea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot fi chemata de catre angajator sa reiau activitatea in timp ce sunt in CCC?

Buna ziua.Sunt in concediu de maternitate de 9 luni copilul meu avand 10 luni(o luna am stat in postnatal) si acum m-au sunat sa ma intorc la servici in conditiie in care eu dosarul l-am depus pentru 2 ani de concediu. Este posibil daca nu ma intorc sa nu ma mai primeasca inapoi? Din cate stiu angajatorul este obligat prin lege sa ma primeasca inapoi cand se inplinesc 2 ani.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:27, 10 Februarie 2014
1. Concediul de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal.

2. Dvs. sunteti acum in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.

3. Cat timp sunteti in CCC nu sunteti obligata sa reluati activitatea daca nu doriti acest lucru.

4. Deoarece sunteti in CCC pana la 2 ani:
- daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti primi un stimulent de insertie de 500 lei lunar pana va implini copiluil 2 ani;
- daca reluati activitatea inainte de a implini copiluil 1 an veti primi stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.

5. - Adica veti primi salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Pentru aceasta trebuie sa mergeti la Primarie cu dovada ca ati reluat activitatea si sa completati cererea pentru stimulentul de insertie.

6. - Daca doriti sa stati in CCC pana se termina angajatorul este obligat apoi sa va reprimeasca pe acelasi pot prevazut in contractul individual de munca.
- Dea semenea nu va poate concedia timp de 6 luni de la reluarea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate maria_2012 maria_2012 Buna ziua. As dori sa stiu daca dupa 3 luni imi reiau activitatea din concediu de maternitate, dupa alte 3 luni imi pot relua iar concediu de maternitate pana ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca din ccc ionny-ionela ionny-ionela doresc sa stiu daca pot sa ma intorc la munca inainte de inplinirea copilului 2 ani si daca mai benificiez de prenatal (vezi toată discuția)
Stimulent insertie concediu crestere copil corinanicoara2006 corinanicoara2006 Buna ziua Fetita mea pe 21.05.2014 a inplinit varsta de 1 an eu aptand pentru concediu pana la varsta de 2 ani. Voi primi cei 500 ron daca ma intorc la ... (vezi toată discuția)