Am un proces pe rol din data de 20.07.2012 obiect -fond funciar anulare TP; obligaţia de a face,-cu COMISIA COMUNALA DE FOND FUNCIAR A COMUNEI -Pârât si COMISIA JUDEŢEANÃ PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR - Pârât, acum instanta mia pus in vedere ca pana la termenul de judecata acordat sa-mi exprim pozitia procesuala de lucru judecat invocata de parata.
Am mai avut pe rol in 2010 la judecatorie un dosar avand ca obiect - fond funciar constatare nulitate absolută TP, obligaţia de a face - care instanta la respins.
Va rog sa-mi dati un sfat ... este autoritate de lucru judecat
va multumesc
Pentru primul ciclu procesual primul dosar am depus actiunea : fond funciar constatare nulitate absolută TP; obligaţie de a face - contestaţie în anulare
nu m-am prezentat si sa dat solutia:
Solutie: 155/1 c.pr.civ Pentru neîndeplinirea de către reclamant a dispoziţiilor date prin încheierea anterioară, suspendă judecata.
Promovand acea contestatie in anulare nu inseamna ca hotararea definitiva atacata a fost si anulata, de vreme ce dosarul este suspendat pentru ca nu v-ati indeplinit obligatiile procesuale.
Asadar, atata timp cat exista in cauza o hotarare neanulata, definitiva intre aceleasi parti, avand acelasi obiect si privind acelasi teren atunci exista autoritate de lucru judecat si - prin aceasta noua actiune - nu mai puteti repune in discutie ceea ce s-a stabilit deja si a intrat in puterea lucrului judecat.