avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lucru judecat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

lucru judecat

Am un proces pe rol din data de 20.07.2012 obiect -fond funciar anulare TP; obligaţia de a face,-cu COMISIA COMUNALA DE FOND FUNCIAR A COMUNEI -Pârât si COMISIA JUDEŢEANÃ PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR - Pârât, acum instanta mia pus in vedere ca pana la termenul de judecata acordat sa-mi exprim pozitia procesuala de lucru judecat invocata de parata.
Am mai avut pe rol in 2010 la judecatorie un dosar avand ca obiect - fond funciar constatare nulitate absolută TP, obligaţia de a face - care instanta la respins.
Va rog sa-mi dati un sfat ... este autoritate de lucru judecat
va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:15, 16 Februarie 2013
Stimată doamnă,

Dacă este vorba de același teren (Titlu Proprietate), iar primul ciclu procesual este epuizat, există autoritate de lucru judecat.

Cu stimă.
Pentru primul ciclu procesual primul dosar am depus actiunea : fond funciar constatare nulitate absolută TP; obligaţie de a face - contestaţie în anulare
nu m-am prezentat si sa dat solutia:
Solutie: 155/1 c.pr.civ Pentru neîndeplinirea de către reclamant a dispoziţiilor date prin încheierea anterioară, suspendă judecata.
Promovand acea contestatie in anulare nu inseamna ca hotararea definitiva atacata a fost si anulata, de vreme ce dosarul este suspendat pentru ca nu v-ati indeplinit obligatiile procesuale.

Asadar, atata timp cat exista in cauza o hotarare neanulata, definitiva intre aceleasi parti, avand acelasi obiect si privind acelasi teren atunci exista autoritate de lucru judecat si - prin aceasta noua actiune - nu mai puteti repune in discutie ceea ce s-a stabilit deja si a intrat in puterea lucrului judecat.
cat este valabila hotararea data ln 23. 03.2010,cum pot sa cer anularea acelei hotarari
Hotararea este valabila nelimitat in timp si este opozabila tuturor.

Nu va cunoastem speta astfel ca nu va putea spune cum sa anulati acea hot judec.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cereri repetate pe acelasi obiect dar nejudecate - procedura dserban dserban Buna ziua! Am depus 2 cereri pentru acelasi obiect la judecatorie (fond funciar; nulitate absoluta partiala). Prima a fost anulata pentru ca imi cerea ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat sau nu? bttb63 bttb63 La multi ani! Multumiri anticipate celor ce vor binevoi sa-si dea cu parerea in urmatoarea speta. A si B succesori legali ai lui C. Comisia locala de ... (vezi toată discuția)