avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil

succesiunea .tata a decedat ,suntem 6 frati ,unul dintre frati a renuntat la mostenire printr-o declaratie notariala precum nu are pretentii la nimica,iar ceilati cinci vrem sa trecem un apartament de al mamei si al tatalui pe numele unui nepot..iar masina tatalui pe numele fratelui meu.ce demersuri trebuie sa facem si unde ,,,si ca idee care ar fi costul si actele necesare?va multumesc!

Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 14:20, 12 Februarie 2013
o variantă : donație, imediat după dezbaterea succesiunii, la acel notar.Costul : functie de valoarea respectivelor bunuri+TVA.Acte : C.I ale mostenitorilor și donatarilor respectivi, cele doveditoare dezbaterii succesorale-actele de proprietate etc
EU AS VREA SA-I FACA VANZARE CUMPARARE .NU SE POATE?
este o altă variantă : Da, se poate.
multumesc!!dar cum trebuie procedat? primadata trebuie sa face succesiunea sau se poate si fara succesiune?
faceti dezbaterea succesiunii la notar si primiti fiecare un Certificat de moştenitor.Apoi, fiecare face ce doreşte cu bunurile sale : le vinde, le donează, le închiriază, le foloseşte etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren+casa ionelabejenaru ionelabejenaru Buna ziua,tatal meu are 2 frati,unul dintre ei traieste,iar celalalt a decedat.Bunicul e decedat,iar bunica mea traieste.Intrebarea mea este:daca bunica mea ii ... (vezi toată discuția)
Mosteniri drept de proprietate nico radu nico radu buna ziua incep prin a va spune ac mama a decedat in 2003 atunci nu am facut succesiunea .in urma ei am ramas eu ,fratele meu care a decedat si el in 2007 ... (vezi toată discuția)
Succesiune platinium platinium Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire. In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)