avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare firma

Buna ziua,
As avea unele intrebari in legatura cu infiintarea unei firme, daca ma puteti ajuta:
1. Actul constitutiv il pot redacta si eu fara a fi necesara autentificarea sau legalizarea?
2. Declaratia pe propria raspundere trebuie legalizata la notar?
3. Daca vreau sa-mi fac un S.R.L. pot adauga mai multe domenii de activitate?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dan_popa40 , utilizator 18:10, 13 Februarie 2013
1. Actul Constitutiv il puteti redacta singur, sunt modele de contract pe site-ul [ link extern ] .
2. Declaratia se da la ghiseul unde depuneti actele in fata judecatorului delegat.
3. Pe un SRL puteti adauga obiect de activitate principal si mai multe secundare.

Numai bine !

Va multumesc pentru raspuns!
As dorii sa va mai intreb, daca eu primesc procura din partea administratorului pentru a efectua demersurile, atunci declaratia trebuie data de administrator in fata judecatorului delegat sau o pot da si eu?
Judecator delegat nu mai este la registru comertului de mai bine de trei ani...Declaratia ca se indeplineste calitatea de asociat/administrator, precum si specimenul de semnatura se dau in fata notarului sau a functionarilor abilitati de la registru comertului personal.
Da, oricum omul a priceput ca nu trebuie la notar neaparat, poate fi data si acolo, la registru comertului in fata " functionarilor abilitati " , numai ca eu asa i-am numit - judecatori delegati.
Eu am trecut pe acolo acum o luna si am completat doua declaratii pe care le-am semnat in biroul special din cadrul Registrului Comertului, la acelasi etaj.

Declaraţiile date pe propria răspundere de către persoanele care, potrivit legii, au această obligaţie, pot fi făcute în formă autentică de notarul public, în formă atestată de avocat în condiţiile Legii nr. 51/1995, modificată, sau cu darea de dată certă prin serviciile de asistenţă din cadrul ORC.
6. Specimenele de semnătură ale reprezentanţilor societăţii se depun la oficiul registrului comerţului odată cu cererea de înregistrare, dacă au fost numiţi prin actul constitutiv şi pot fi date în formă autentică la notarul public, în faţa directorului ORC sau a înlocuitorului acestuia care va certifica semnătura
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl cu asociat unic fara angajati laura.sabou laura.sabou 1. Specimenul de semnatura trebuie facut la notar sau ajunge sa semnezi in fata la persoana de la ONRC? 2. Contractul de comodat poate fi unul facut de tine ... (vezi toată discuția)
Acte firma mariaoana mariaoana Buna , Am si o intrebare , mai bine spus o rugaminte. Doresc sa incept un nou proiect si vreau sa deschid o firma ; am fost la cei de la registrul comertului ... (vezi toată discuția)
Acte necesare infiintarii srl praporgescu praporgescu 1. Declaratia asociatului /administratorului trebuie autentificata de notar sau este suficient ca inscris sub semnatura privata? ( declaratia cu privire la ... (vezi toată discuția)