avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajarea la un alt loc de munca pe timpul CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajarea la un alt loc de munca pe timpul CCC

Buna ziua, sunt in concediu de crestere a copilului si am gasit sa ma angajez in alta parte. mentionez ca beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului. Cum trebuie procedat in asemenea situatie? Este necesar sa ma intorc la vechiul loc de munca sau pot sa imi dau demisia , sa ma angajez la noul loc,sa depun o cerere la asistenta sociala sa nu mai beneficiez de alocatie, sau trebue sa ma intorc la vechiul loc de munca ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 1 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1) Puteti sa va angajati doar dupa ce copilul implineste 1 an.
2) Va dati demisia la angajatorul dvs.
3) Va angajati la alt angajator.
4) Ptr ca va intoarceti din nou in campul muncii,puteti beneficia de stimulent de insertie in valoare de 500 lei pana face copilul 2 ani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Se va face o cerere de reluare a activitatii si, totodata, de incetare a c.i.m. la vechiul angajator.

2. Se va incheia noul c.i.m. la noul angajator, in acelasi timp.

3. Daca doriti puteti reveni din nou in CCC sau sa beneficiati de stimulentul de insertie de 500 lei .. care este durata CCC pentru care ati optat?

Buna seara. Copilul are 1,2 ani am fost la actualul angajator si mi-a zis ca nu ma pot intoarce decat la el atat,daca nu ma da in judecata precum ca cica el ar fi platit indemnizatia de crestere a copilului si altele, desi domnii de la asistenta sociala mi-au zis exact ce imi spuneti si dvs. deci se poate prin demisie de la vechiul? Cu multumirile de riguare m-ati putea ajuta cu un articol de lege unde scrie exact ce mi-ati zis dvs? Asta numai in ideea in care sa fiu pregatita cu un raspuns larefuzul de a-mi acorda demisia. Inca odata va multumesc mult.
buna seara, copilul acum are 1,2 ani durata pt care am optat este de 2 ani, am inteles ca nu trebuia neaparat cerere de reluare a activitatii la vechiul loc de munca. Va multumesc mult de tot pt ajutor.
exista o lege,in O.U.G.111/2011 insa nu mai caut eu articolul. Sper ca nu va suparati :)
Cel mai bine e sa mergeti la primul angajator si faceti asa cum v-a spus mai sus @freeelis la punctul 1,si inmanati cererea dvs la angajator. Daca angajatorul nu va aproba,va trebui el sa specifice in cerere motivul legal si sa va respinga cererea pe motiv ca el v-a platit indemnizatiile asa cum spune.
Sa vedem pe ce lege si articol se bazeaza angajatorul,apoi reveniti din nou aici,tot pe aceasta pagina deschisa.

Alte discuții în legătură

Concediu maternal cassady cassady Am si eu o dilema si sper ca ma puteti ajuta. Sunt in concediu maternal si vreau sa-mi schimb locul de munca. Daca ma intorc la servici si apoi imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)
Transfer indemnizatie crestere copil Aron. ELENAGABRIELA Aron. ELENAGABRIELA Am optat ptr CCC perioada de 2 ani, copilul are acum 6 luni doresc sa ma reintorc la lucru si sa între tatal in crestere copil. Întrebările sunt ... (vezi toată discuția)