avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajarea la un alt loc de munca pe timpul CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajarea la un alt loc de munca pe timpul CCC

Buna ziua, sunt in concediu de crestere a copilului si am gasit sa ma angajez in alta parte. mentionez ca beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului. Cum trebuie procedat in asemenea situatie? Este necesar sa ma intorc la vechiul loc de munca sau pot sa imi dau demisia , sa ma angajez la noul loc,sa depun o cerere la asistenta sociala sa nu mai beneficiez de alocatie, sau trebue sa ma intorc la vechiul loc de munca ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 1 Iulie 2024
Va multumesc din suflet pt ajutor, eu stiu ca cererea pt ICC am facut-o la Asistenta sociala nu la SRL-ul lor Si ca aceasta indemnizatie se cheama de stat pentru cresterea copilului nu particulara. i-am specificat acest lucru si a inceput cu amenintari , si cu tipete de parca eram sclav pe mosie si nu mai aveam voie sa plec de acolo. Ma tine incurcata si eu am gasit un loc de munca pe care nu as dori sa il pierd. Invoca niste chestii copilaresti ca o sa ma verifice sa vada daca lucrez legal, o sa ma urmareasca tot timpul etc.... Orcum va multumesc mult pt ajutor, Si daca nu va suparati o sa va mai tin la curent cu noutati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati depus dosarul pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC , insa angajatorul este cel care aproba CCC.

Niciun act normativ nu prevedere intocmirea unei cereri de reluare activitatii ... potrivit principiului simetriei actelor juridice, daca la intrarea in CCC ati facut o cerere , atunci si la incetarea CCC va trebui intocmita o astfel de cerere.

Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator. Acesta ia doar act de vointa unilaterala a dvs de incetare a c.i.m.
Buna ziua! Eu mi-am schimbat locul de munca. Sa zicem ca noului angajator nu i-ar conveni ceva la mine. Ar avea voie sa ma dea afara? Sau i se aplica si lui legea cum va timp de 6 luni nu are voie sa ma dea afara?
Multumesc!
Poate sa va dea afara, nu mai exista in lege interdictia concedierii pe o durata de 6 luni de la revenirea din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal cassady cassady Am si eu o dilema si sper ca ma puteti ajuta. Sunt in concediu maternal si vreau sa-mi schimb locul de munca. Daca ma intorc la servici si apoi imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)
Transfer indemnizatie crestere copil Aron. ELENAGABRIELA Aron. ELENAGABRIELA Am optat ptr CCC perioada de 2 ani, copilul are acum 6 luni doresc sa ma reintorc la lucru si sa între tatal in crestere copil. Întrebările sunt ... (vezi toată discuția)