avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Autoaparare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Autoaparare

Salut.Nu stiu daca am ales bine categoria,dar sper sa primesc un raspuns.Am 20 de ani si in ziua de duminica,10.02.2013,impreuna cu un alt prieten de 20 de ani si unul de 16 il asteptam in fata casei pe un prieten ca sa scoata masina din garaj si sa ne ducem la sala sa jucam un fotbal.In timp ce prietenul nostru scotea masina din garaj,au trecut pe langa noi doi indivizi in stare de ebrietate(destul de vizibil) si s-au oprit in fata noastra.Dupa vreo 2 minute s-au intors la noi si ne-au intrebat daca radem de ei si le-am spus ca nu.Indivizii aveam cam 30 de ani.Dupa asta unul din ei sa napustit asupra prietenului meu si acesta a inceput sa se incaiere cu el si cand am vazut ca si celalalt se indreapta spre el am inceput sa il lovesc .Problema e ca i-am batut destul de rau si acum cel pe care l-am batut eu ameninta ca isi face aviz medical si vrea sa ma actioneze in istanta.Mentionez ca unul din ei a avut probleme cu justitia find chiar la inchisoare ,iar noi nu am avut niciodata probleme .Cel de 16 ani nu a intervenit pe motiv ca ii cunostea pe cei doi.Intrebarea mea e ce pot face ca sa nu platesc pentru prostia lor? Prietenul meu implicat s-a inteles cu ei si nu sunt probleme,dar cel de care m-am ocupat(un smecheras de cartier) cica e destul de grav.Eu consider ca doar m-am aparat si am evitat sa fiu ranit(in timpu ala cand ne bateam ma gandeam ca sa nu scoata vrun cutit ceva,asa ca m-am asigurat ca nu are sansa sa il foloseasca).Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: valentin_76 , utilizator 14:11, 13 Februarie 2013
legea din Romania spune ca aprarea nu trebuie sa depaseasca limitele atacului. ganditiva daca va puteti considera in legitima aparare. daca nu s-ar putea sa suportati consecintele legii. in cel mai rau caz ve-ti avea circumstanta atenuanta ca a-ti fost provocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitima aparare VladJT VladJT Acum 2 saptamani eu si inca 3 prieteni de ai mei il asteptam in fata casei pe un prieten sa scoata masina din garaj sa mergem in oras.In timp ce astepta au ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare sau nu ? Ceclan  Daniel Ceclan Daniel Salutare ! am fost sunat de catre un prieten sa il duc acasa in data de 07.01.2010 in jurul orei 8.30 pm , si cand am ajuns la locul respectiv, l am luat pe el ... (vezi toată discuția)
PoliȚiŞti corupȚi sau nu??? Young Man from Europe Young Man from Europe [b]Este normal sa fii internat cu forta la psihiatrie fara sa ai probleme psihice? [/b] Indiferent ca e contraventie/penal un lucru savarsit nu mi se pare ... (vezi toată discuția)