avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... procura pentru copil minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

procura pentru copil minor

buna ziua ! imi puteti spune si mie cat costa o procura facuta de tatal copilului in varsta de 5 ani pentru ca mama sa poata iesi cu copilul din tara! cu aceasta procura ii pot face copilului pasaportul fara ca tatal sa iasa din tara? multumesc anticipat!:D;)
Cel mai recent răspuns: andra001 , utilizator 10:43, 12 Februarie 2013
De regula procura costa 40 lei la notar si undeva la 60-65 euro la ambasada. Procura pentru pasaport ramane la serviciul de pasapoarte odata cu solicitarea pasaportului pentru micut. Procura de iesire din tara ramane la mama, daca numai aceasta calatoreste impreuna cu minorul.
deci se fac 2 ? una pentru pasaport si una pt iesirea din tara? ambele la notar? sau decat una in dublu exemplar?:sorry:
Nu este vorba de 2 procuri.
1. Procura pentru acordul de -ai face paspaort copilului (va fi depusa la serviciul pasapoarte odata cu celelalte acte solicitate) este una
si
2.Declaratie de acord a tatalui pentru deplasarea in strainatate a minorului, document care se va prezenta cu pasaportul copilului la iesirea din tara, este altceva
Si procura si declaratia se intocmesc la notar.
Datele pe care trebuie sa le contina aceasta declaratie le gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2013
Laura Ciobeica, moderator
multumesc mult! m am lamurit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara cu un copil cristinaciobanu2013 cristinaciobanu2013 as putea sa ies din tara baietelul meu de 7 luni ? mentionez ca sotul meu lucreaza in Spania si nu poate sa plece de la servici pentru a veni sa facem pasaport ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor Sarakri Sarakri Buna ziua,sotul meu este plecat in alta tara la munca iar eu si copilul dorim sa mergem la el.Pot face pasaport copilului fara sotul meu?Va multumesc.:) (vezi toată discuția)
Despre pasaport copii (sub 14 ani) cristina9569 cristina9569 Sotul meu lucreaza in Austria si mi-a lasat procura precum ca pot pleca cu copilul din tara(copilul are 4 ani) si trebuie sa-i fac pasaportul. Am nevoie si de ... (vezi toată discuția)