as putea sa ies din tara baietelul meu de 7 luni ? mentionez ca sotul meu lucreaza in Spania si nu poate sa plece de la servici pentru a veni sa facem pasaport copilului.
Aveti nevoie de pasaport pt copil in primul rand, iar pt asta aveti nevoie de acordul sotului sau imputernicire de la sot. Exemplarul in original al declaratiei sau imputernicirii ramane la serviciul pasapoarte. Apoi, aveti nevoie de acordul tatalui pt ca cel mic sa iasa din tara in perioada X cu destinatia.. insotit de dvs mama lui, cu datele..
Acordurile se dau la ambasada / consulat. Daca e prea departe, le poate da in fata unui notar, dar trebuie apoi traduse si apostilate.
Intrebati la politia de frontiera 0219590 daca accepta ca in acordul de iesire din tara sa scrie doar cnp-ul copilului nu si seria si nr pasaportului, ca sa puteti face un singur act, nu sa se deplaseze sotul de doua ori.
Ca sa fie mai ieftin sotul poate face o singura declaratie prin care e de acord cu pasaportul si iesirea din atara... Plateste un sigur document, nu doua.
Procura
Anastamirela
Buna ziua....vreau sa merg in vacanta la soțul meu în Franța cu bebe de 1 an și 9 luni ...acesta îmi trimite procura ptr pasaport și pentru a părăsi ... (vezi toată discuția)
Pasaport minori
maddallina_
buna ziua,
am doi copii, unul de 3 ani si jumatate, iar celalalt de 10 luni. Sotul este plecat in Belgia si vreau sa merg cu copii la el. Pentru pasapoartele ... (vezi toată discuția)