avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport minor

Buna ziua,sotul meu este plecat in alta tara la munca iar eu si copilul dorim sa mergem la el.Pot face pasaport copilului fara sotul meu?Va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:35, 11 Decembrie 2013
va trebuie o imputernicire facuta in fata unui notar.
Aceasta imputernicire o poate face si sotul in tara unde este la un notar sau ambasada. Isi da acordul ca fiul lui poate calatori cu dvs .in cazul in care fiul este minor
Ar trebui sa mearga la consulat pentru ca aveti nevoie atat de o procura speciala pentru depunere+ridicare pasaport copil cat si de o declaratie acord pentru iesirea dvs. cu copilul din tara. Astfel scutiti niste costuri, este posibil sa vi le faca pe amandoua pe acelasi formular, in doua exemplare: un exemplar va ramane la Serviciul Pasapoarte iar de al doilea veti avea nevoie cand veti pleca din tara.

Daca le face la un notar trebuie sa aiba apostila de la Haga iar dumneavoastra va trebui sa mergeti cu ele la un notar pentru traducere, legalizare si autentificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport minori maddallina_ maddallina_ buna ziua, am doi copii, unul de 3 ani si jumatate, iar celalalt de 10 luni. Sotul este plecat in Belgia si vreau sa merg cu copii la el. Pentru pasapoartele ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - pasaport minor si calatorie in strainatate lienuta lienuta Ce formular trebuie completat in Romania la notar de catre parintele aflat in Romania ([prin care ii cere acordul celuilat parinte aflat in Franta]) de a iesi ... (vezi toată discuția)
Certificat de naștere si pașaport românesc in regim de urgentă cu certificat de naștere mb Neonila Neonila Va rog mult sa ma ajutați! Avem nevoie urgentă de pașaport românesc pentru fiul nostru. La moment in posesie avem doar certificat de naștere ... (vezi toată discuția)