avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... spor de stabilitate invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

spor de stabilitate invatamant

Buna seara,
As dori sa aflu o parere avizata la situatia pe care v-o prezint.
Lucrez in invatamant din 1991 ,ca suplinitor necalificat pana in 2003 iar din 2003 sunt titular in sistem.Pana acum mi s-a platit sporul de stabilitate iar acum m-a anuntat secretara si directorul ca nu mai am dreptul pana la toamna si ca trebuie sa mi se retina sumele incasate pe motiv ca nu am vechime neintrerupta in invatamant de 10 ani. Din 15 iunie 2003 pana in 1 sept 2003 am beneficiat de somaj si doresc sa stiu daca noul cod al muncii mai stipuleaza ca se considera contracte succesive de munca cele care au o intrerupere mai mica de 3 luni, eu avand doar 2,5 luni intrerupere in anul incadrarii ca titular.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sucice , utilizator 17:25, 12 Februarie 2013
Codul Muncii nu a reglementat niciodata asa ceva .. ”se considera contracte succesive de munca cele care au o intrerupere mai mica de 3 luni,...”

Vechime neintrerupta in munca inseamna o continuitate a raportului de munca fara a avea nicio intrerupere ...

Prin vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani se intelege activitatea depusa atat in calitate de personal didactic, personal didactic de conducere, indrumare si control, cat si in calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de munca intr-o unitate sau institutie de invatamant ori intr-un inspectorat scolar, indiferent cand vechimea a fost realizata in mod neintrerupt.

Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de stabilitate blajdominica blajdominica Salutare tuturor! Multumesc pentru ajutorul dat in rezolvarea dosarului de pensie al sotului. Acum va rog sa ma ajutati si pe mine. Sunt profesoara cu o ... (vezi toată discuția)
Spor de stabilitate natura natura Aș dori să cunosc cum se aplică legea 63/2011: lucrez în învățâmânt ca titulară din 1997,și am doi copii cu care am concediu de ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca succesive arhontele arhontele Avand in vedere :art. 82 Codul Muncii (5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract ... (vezi toată discuția)