avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere recurs formal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere recurs formal

Buna seara!
Ce se intampla daca se fac 2 cereri de recurs formal?
Sunt in asteptarea motivarii de la tribunal si cum avocata nu mi-a raspuns la telefon am facut recurs formal. A doua zi m-a sunat avocata si mi-a spus ca a facut recurs formal (asa ii cerusem eu ca ea nu vroia sa-mi faca) . Avocata dorea sa faca recursul dupa primirea motivarii.
Se poate intampla ceva?
Absolut nimic, nu va faceţi nici o problema, cu excepţia motivării recursului, când şi dacă este necesara, în scris desigur.axate aspecte sunt însă cunoscute de avocatul dvs.
Multumesc!
Acum mai este obligatoriu motivarea recursului ?
Motivarea se face la tribunal sau la Curtea de apel?
Cand se plateste taxa de timbru?
Cu respect.
Recursul se motiveaza inauntrul termenului de 15 zile de la comunicarea hotararii.

Dupa pronuntare judecatorul are la dispozitie 30 zile pentru a motiva hotararea, urmand a se comunica. dupa ce se comunica curge termenul de 15 zile pentru a formula, motiva si depune recursul.

Motivarea se depune in termenul la 15 zile si se depune la instanta care a pronuntat hotararea recurata.

Taxa de timbru se plateste pana la primul termen de judecata.
MULTUMESC
abeldan a scris:

Avocata dorea sa faca recursul dupa primirea motivarii.

E foarte logic ce dorea avocata dvs., ca doar nu era sa ghiceasca in stele cum a motivat instanta hotararea.
Ce ati facut dvs. e o simpla declaratie de recurs care nu are nici o valoare daca nu este motivata.

Alte discuții în legătură

Comunicare sentinta Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Care este termenul legal de motivare al unei sentinte? Care este termenul legal de comunicare al sentintei, raportat la data pronuntarii/motivarii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Perioada de recurs szebeni arthur szebeni arthur dupa discutiile in fond in cadrul unui proces civil judecatorul a acceptat cererea partii adverse de a da sentinta in 7 zile,unde gasesc eu sentinta ptr a ... (vezi toată discuția)
Termen de apel 5 zile de la pronuntare Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Daca pe portalul instantelor de judecata scrie termne de 5 zile de pronuntare la judecatoria Resita, noi nu ptem face apel in acest termne deoarece nu ni s-a ... (vezi toată discuția)