avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere recurs formal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere recurs formal

Buna seara!
Ce se intampla daca se fac 2 cereri de recurs formal?
Sunt in asteptarea motivarii de la tribunal si cum avocata nu mi-a raspuns la telefon am facut recurs formal. A doua zi m-a sunat avocata si mi-a spus ca a facut recurs formal (asa ii cerusem eu ca ea nu vroia sa-mi faca) . Avocata dorea sa faca recursul dupa primirea motivarii.
Se poate intampla ceva?
Conform noilor reglementari pe site-ul Portalul instantelor de judecata
[ link extern ] /
se anunta nu numai hotararea luata ci si data comunicarii.
Nu sunt sigur ca au si aplicat aceste reglementari dar nu aveti ce pierde daca verificati periodic dosarul dumneavoastra.
Cautarea se face dupa instanta la care este dosarul si dupa numarul de dosar sau dupa parte (adica cei implicati in proces).
Va multumesc!
Am verificat, nu sa afisat nimic pe portal.
Nu stiam ca si motivarea va fi anuntata pe portal.
Cu respect.
Nu se afiseaza motivarea doar faptul ca vi se comunica sentinta (lucru ce se va intampla numai dupa motivarea ei).
Daca apare acolo ca vi s-a comunicat sentinta si nu ati primit-o va trebui sa mergeti la arhiva instantei respective si sa obtineti o copie a sentintei.
Tineti cont ca termenul de recurs curge din momentul comunicarii, indiferent daca ati primit-o sau nu.
Instantele nu prea vor sa tina cont ca Posta Romana nu functioneaza perfect si e mai bine sa va luati masuri de siguranta.
Va doresc sa nu fiti in situatia de a argumenta ca nu ati primit sentinta din vina postei.
Bafta!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare sentinta Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Care este termenul legal de motivare al unei sentinte? Care este termenul legal de comunicare al sentintei, raportat la data pronuntarii/motivarii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Perioada de recurs szebeni arthur szebeni arthur dupa discutiile in fond in cadrul unui proces civil judecatorul a acceptat cererea partii adverse de a da sentinta in 7 zile,unde gasesc eu sentinta ptr a ... (vezi toată discuția)
Termen de apel 5 zile de la pronuntare Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Daca pe portalul instantelor de judecata scrie termne de 5 zile de pronuntare la judecatoria Resita, noi nu ptem face apel in acest termne deoarece nu ni s-a ... (vezi toată discuția)