avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... NSSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

NSSM

Buna ziua,

Am si eu o intrebare: prin ce lege sau normativ s-au abrogat NSSM-urile?

Eu stiu ca s-au abrogat odata cu legea 319/2006 si HG 1425/2006 dar nu gasesc nimic scris si trebuie sa justific intr-o discutie.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 14:20, 13 Februarie 2013
teorie multa fara rezultate asta ne omoara pe noi romani vorbim mult si de fapt nu facem nimic ssm non UTC PCR ETC asta este mai rau ca atunci cind se cearta doi nu ese nimic si stiti de ce? vorbesc de parca se afla diferiti da de fapt O ZI BUNA
Stimate domn, se pare ca stiti despre ce vorbiti si nici nu cititi ce scriu ceilalti in raspunsurile pe care le-au dat. NSSM-urile au fost elaborate in perioada 1996 - 2006, ca urmare a legii 90/1996. Termenul de NPM (banuiesc ca este abrevierea de la Norme de protectia muncii) nu il cunosc sau poate este mai vechi de 1996 si se refera la fostele norme departamentale. Daca ati fi citit ce au raspuns domnul Gigi Popa si Inspector SSM poate intelegeati si dumneavoastra intrebarea!!!
Interventie moderator.
Este clar, NSSM au fost abrogate, prin Legea nr. 319/ 2006.
Inspector ssm a reprodus corect anexa 2 din Legea nr. 90/ 1996 si art. din lege care mentiona existenta normelor respective.
In prezent, fostele NSSM nu pot fi invocate in documente oficiale, dar nu vad niciun motiv pentru a nu putea fi folosite de catre angajtor ca mijloc de inspiratie, la intocmirea instructiunilor proprii ssm, in ideea ca aveau prevederi la obiect, pe intelesul tuturor lucratorilor. Se va avea in vedere adaptarea formularilor din articolele vechilor NSSM la cerintele minime de securitate si sanatate in munca, utilizate legal, in prezent.
Sa incercam sa ne limitam la subiectele puse in discutie, fara a devia pentru a nu transforma postarile noastre in ceva steril, care nu foloseste nimanui.
Nu cred ca ratingul este un motiv pentru a posta de dragul de a ne vedea trecut numele, in ideea ca oricat de ridicat ar fi ratingul, conform regulamentului forumului, nu ne aduce nici unuia dintre noi, castig material. Scopul forumului este acela de a ajuta pe cel care deschide discutia, cu sfaturi utile. Multumirile postate sunt un atuu ca sfaturile noastre au fost utile.

Pentru comerciantu si ionion2000.
Va rog sa recititi interventiile mele anterioare, ca moderator, legate de postarile dvs. in forum, nu numai cele legate de prezenta discutie. Daca veti continua sa postati in acelasi stil care nu respecta regulamentul forumului si nici nu foloseste nimanui, voi fi nevoit sa va dau un avertisment si dupa caz, ulterior, sa solicit administratorilor site-ului, banarea dvs.
Se para ca multi inca mai folosesc termenul de "protectia muncii" in loc de "securitate si sanatate in munca".
La fel e cu "leul vechi" in loc de "leul nou".
La fel e cu "fisa de aptitudini" in loc de "fisa de aptitudine", care se refera la aptitudinea in munca d.p.d.v. medical si nu la aptitudinile cu care l-a inzestrat dumnezeu.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
ionion2000, utilizator
am luat amenda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nssm cristian_conea cristian_conea Unde pot gasi norme specifice de sanatate si securitate in munca pt.activitati de verificari piese / control piese ? (vezi toată discuția)
Norme ssm 00ionutz00 00ionutz00 Buna ziua! As dori sa stiu daca normele specifice NSSM 25 referitoare la acoperiri metalice mai sunt in vigoare sau au fost abrogate odata cu apartia legii ... (vezi toată discuția)
Decizii pentru personalul cu responsabilitati conform nssm. dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Vă rog să mă ajutați într-o problemă legată de controlul ITM. În baza căror articole din Lege, inspectorii ITM pot solicita ... (vezi toată discuția)