avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sustragerea documentelor din institutiile publice - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sustragerea documentelor din institutiile publice - Omisiunea sesizarii.

Cazul meu este urmatorul: lucrez intr-o institutie publica si din biroul nostru a fost luat un document , a fost xeroxat , pentru ca ulterior sa fie folosite copiile respective in instanta de judecata - depuse - fara deci a avea acordul institutiei noastre in acest sens, fara ca instanta sa le fi solicitat. In cazul de fata exista sustragere de documente, in conditiile in care documentul se gaseste in original la noi, si nu in posesia altcuiva? Daca eu nu spun nimic pot fi acuzat de infractiunea de omisiune a sesizarii organelor de urmarire penala? As dori sa mai stiu daca este de ajuns o informare scrisa a directorului sau trebuie neaparat sa il informez - sesizez - pe procuror?
VA MULTUMESC PENTRU SPRIJIN, si VA ROG SA MA AJUTATI!
Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 17:15, 16 Februarie 2009
Este suficientă o înştiinţare adresată conducătorului instituţiei. Acesta este cel care reprezintă legal instituţia şi cel care are calitatea de a decide dacă face sau nu sesizarea mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta.documente false utilizate în proces leonida leonida avem doua subiecte A si B, care au in spate o gramada de procese si sunt in divergente de ani de zile, A depune la politie o plangere penala unde il acuza pe B ... (vezi toată discuția)
Control repetat pentru acelasi motiv LIlianaK LIlianaK Buna seara. Poate fi efectuat acelasi control de catre aceeasi institutie, pentru acelasi motiv si prin care se cere verificarea unor acte ce au fost mai fost ... (vezi toată discuția)