avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recurs custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recurs custodie

ce sanse as avea intr-un recurs daca la prima instanta am pierdut procesul in favoarea mamei, chiar daca ancheta sociala a considerat ca am conditii mai bune si chiar daca am aratat instantei ca mama sufera de o boala pshica, recte schizofrenie, care ar pune in pericol copilul; si doi ce drepturi am de tata acum daca dupa pronuntare mi sa interzis sa imi vad copilul (inca nu am primit sentinta)
In primul rand calea de atac impotriva hotararii instantei de fond este apelul .Sansele nu vi le putem da noi ci sunt in functie de probatoriul administrat in dosar .In masura in care acest proces dureaza in timp aveti posibilitatea sa formulati o actiune de legaturi personale cu minorul -pe cale de ordonanta presidintiala , art. 581 Cod Proc. Civila , care , de regula se solutioneaza foarte repede si va puteti vedea copilul pe tot timpul parcurgerii calilor de atac impotriva sentintei prin care s-a dispus incredintarea catre mama a minorului .Cererea de legaturi personale cu minorul prin ordonanta se depune la Judecatorie si se acorda termen scurt de maxim 10 zile .Hotararea instantei este executorie fara somatie si fara trecerea unui termen .
Am putea pune pariu ca ati mers in instanta singur, fara ajutor profesionist, fara avocat :hm:Este greu de presupus ca instanta sa incredinteze minorul unei mame bolnave psihic, (cu acte in regula) si mai ales daca informatia pe care ati dat-o este corecta, in sensul in care mama ar reprezenta un iminent pericol pentru copil :confused:
Se impun cateva intrebari: ce probe ati adus ca mama poate fi un pericol pentru copil? Ce fel de boala are mama si cum ati aratat ca influienteaza asta calitatile de mama?
Ati facut expertiza psihiatrica, ati cerut parerea unui expert, a Autoritatii tutelare?
Numai faptul ca aveti conditii materiale mai bune nu ajunge.
Apoi, mai este important si cum si de ce vi s-a interzis sa vedeti copilul? Vi s-a interzis prin sentinta ori doar verbal, de mama?
Daca v-a interzis instanta prin sentinta, in ce baza?
in instanta am avut avocat; am depus mai multe bilete de externare/scrisori medicale cu dg. de schizofrenie paranoida; am cerut experiza psihiatrica si instanta a refuzat; dupa ce judecatoarea sa prountat mama copilului si parintii ei imi interzic sa vad copilul, inclusiv prin faptul ca mi se nchide telefonul cand o sun
In apel se pot solicita proba noi .Facetiva apararea bazandu-va pe probe concludente .Trebuie sa stiti ca sentinta privind incredintarea unui minor nu are putere de lucru judecat , adica oricand puteti formula o actiune de reincredintare minor , in masura in care se modifica temeiurile care au avut la baza motivarea hotararii de incredintare .Formulati insa si cererea de legaturi personale cu minorul pe cale de ordonanata presidintiala , care asa cum am mai spus este perfect admisibila si temporar va reglementeaza raporturile de familie cu minorul .

Alte discuții în legătură

Expertiza psihiatrica emily1975 emily1975 Buna! As vrea sa cer instantei ca sotului meu, cu care sunt in proces de divort, sa i se faca expertiza psihiatrica. Am multe motive sa cred ca sufera de ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor OLIMPIUCLAUDIU OLIMPIUCLAUDIU Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma sprijiniti cu un sfat privind incredintare minor spre crestere si educare, descris succint mai jos: Am o fetita in ... (vezi toată discuția)
Mama poate pierde copilul? allessandra allessandra Am o prietena ce sufera de schizofrenie de cativa ani. Este in plin proces de divort. La mijloc este un copil minor (4 ani). Este posibil sa piarda copilul ... (vezi toată discuția)