Buna! As vrea sa cer instantei ca sotului meu, cu care sunt in proces de divort, sa i se faca expertiza psihiatrica. Am multe motive sa cred ca sufera de schizofrenie, ceea ce ma ingrijoreaza pe viitor, avand in vedere faptul ca vrea sa ia in vacante copiii la el. Copiii sunt de varsta prescolara. Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca pot sa cer asa ceva si daca da, cat ma costa acest lucru? Multumesc.
Ar trebui sa convingeti instanta ca e necesar, motivele sa fie intmeiate si sa le puteti proba.
Nu ar trebui sa va pronuntati asupra diagnosticului..
Poate il gaseste si ma grav de atat :).
Am avut si pe forum caz cu minor incredintat mamei cu schizofrenie, nu sa dovediti boala e important, ci ca e un pericol pt copil.
Trebuie sa dovediti utilitatea probei. Eu va intreb: pana acum nu aveati curaj sa va lasati copiii singuri in casa cu sotul?
Mai degraba aratati care e pericolul pentru copii si nu cum se cheama boala, ca instanta tot nu poate pricepe dintr-un diagnostic daca omul ala e capabil sau nu sa aiba grija de copii.
ContSters396991
Se poate dispune o măsură de siguranță cu caracter medical dacă suspectul/inculpatul nu este diagnosticat cu vreo boală mintală și nu este consumator ... (vezi toată discuția)