avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Capacitatea de discernamant
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Capacitatea de discernamant

Sunt gravida in luna a 8-a. Am un diagnostic de schizofrenie paranoida, stabilit in urma unei internari intr-un spital de psihiatrie in 2019. La consultul preanestezic, mi s-a recomandat un consult psihiatric. Mi s-a spus ca acest consult este pentru stabilirea tipului de anestezie. Intrebarea mea e urmatoarea: in urma acestui consult, se poate stabili ca sunt lipsita de discernamant, iar copilul sa nu-mi fie incredintat, la iesirea din spital? Daca se stabileste acest lucru, imi va fi comunicat?
Cel mai recent răspuns: ..sorin, , utilizator 18:06, 11 Septembrie 2020
Buna ziua,

In instanta , in cauza referitoare la locuinta minorului, pot fi solicitate actele medicale.

Insa lipsa discernamantului este stabilita in baza unei expertize psihiatrice.

Instanta de tutela ia masurile in interesul superior al minorului.

Exista posibilitatea sa se constate lipsa discernamantului, din cauza schizofreniei paranoide, afectiune de care suferiti dvs.

Buna ziua,

Cred ca nu v-am oferit suficiente detalii. Sunt maritata, sotul meu e normal, noi nu vrem sa apelam la instanta, deci nu e caz de divort. De ce ar decide spitalul trecerea problemei in instanta? De ce s-ar reuni o asemenea comisie? In interesul copilului? Daca s-ar face acest lucru mi s-ar comunica? Eu cred ca nici vorba de asa ceva. Sunt constienta ca exista un asemenea risc in cazul diagnosticului pe care il am, DAR daca aceea comisie se formeaza pentru a delibera acest lucru, voi fi informata?
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2020
..sorin,, utilizator
Dvs nu sunteți lipsită de discernământ. O persoană lipsită de discernământ nu ar putea să pună întrebrări pe acest site și să înțeleagă discuția. Aveți în mod evident discernământ.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pasi trebuie sa fac sa contest un diagnostic pshiatric si decizia medicala asupra capacitatii de munca TruscaAlex TruscaAlex Buna ziua in anul 2014 am fost batut de politie si drogat cu cocaina am fost internat intr-un spital de pshiatrie unde fiind sub influenta drogurilor doctorul ... (vezi toată discuția)
Tulburare deliranta persistenta ionica3727 ionica3727 Buna dimineata. In luna noiembrie sora mea, in urma unei internari de urgenta la clinica de psihiatrie a primit diagnisticul de schizofrenie paranoida ( am ... (vezi toată discuția)
Lamurire !!!- discernamant la incheierea contractelor de credit sharky48 sharky48 Fratele meu a incheiat un contract de credit la distanta cu un IFN si ulterior nu a mai putut plati din motive obiective,ce mai ramasese de achitat. In cele ... (vezi toată discuția)