avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

In cazul in care fostul sot a luat un credit de la banca in perioada de dupa introducerea formalitatilor de divort si nu si-a platit datoria catre banca,aceasta fiind preluata de APS,exista riscul pt mine si copii sa fim obligati la efectuarea partajului privind casa si bunurile(partajul nefiind facut dupa divort),in conditiile in care au trecut 4 ani de la pronuntarea divortului,si mai ales ca fostul sot nu a platit pensie alimentara,decat anumite sume foarte mici trimise direct copiilor la ocazii.
Suma datorata de fostul sot era de 5000 euro si a ajuns la 7435 cu dobanzi,banii nu au fost folositi de mine si copii,nu stiu cand i-a imprumutat si in ce scop,decat din ce declara el ca iar fi luat pentru altcineva.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sas mon , utilizator 21:47, 12 Februarie 2013
Buna ziua,

banca are obligatia sa urmareasca mai intai bunurile personale ale sotului. In masura in care acestea nu sunt indestulatoare, se poate trece la partajul locuintei pe care o detineti in coproprietate, indiferent de modul in care s-a purtat cu dvs si familia ori daca si-a platit sau nu obligatiile fata de copii.
O idee buna ar fi sa iesiti din indiviziune, astfel incat sa nu mai fiti expusa riscurilor asumate de sot si care se pot rasfrange si asupra dvs prin intermediul copropruietatii.

Avocat Costi Boncu
Multumesc pentru raspuns,dar va rog sa-mi spuneti..iesire din indiviziune inseamna partaj?Daca da,asta inseamna ca trebuie sa platesc o suma importanta de bani care in conditiile actuale (sunt somera)ma incurca foarte mult.Si mai mult,partajul presupune ca el va beneficia de o cota parte a bunurilor pe care banca o poate pune la vanzare ,nu?
Mentionez ca el nu are nici un venit,salar,pensie,etc,cel putin nu inregistrat,pt ca locuieste de ceva ani pe la Bucuresti,habar n-am ce "invarte,"si atunci..ramane doar casa ,bun comun,la care ,in ultimul timp,de la divort nu a contribuit cu nimic,eu am facut destul de multe investitii.
Ce va rog eu sa-mi spuneti,concret,Firma de recuperare creante poate sa ne oblige sa facem partajul si sa dispuna la vanzarea prin licitaie a casei daca creditul nu la luat cu ipoteca ?Adica sunt in pericol sa-mi pierd casa pentru o datorie de care nu sun responsabila in nici un fel,doar pt ca e bun comun?
Buna ziua,

da, se poate ajunge si acolo.

Avocat Costi Boncu
Nu sunteti dvs responsabila pt credit, ci fostul sot. Problema e ca numai din jumatatea lui din casa ar putea sa isi recupereze creditorul banii. Pe scurt, nu pierdeti din bucatica dvs.
Puteti sa va intelegeti cu fostul , sa faceti partajul la notar si sa-i dati sulta, ( poate) s-o platiti in rate de ex. si din ce ii intra in cont, ia executorul si pt creditor si pt pensie.

Alte discuții în legătură

Executare silita cu incheiere civila fara stampila sabina492005 sabina492005 buna ziua ma numesc luca elisabeta si am facut un credit in 2007 pe care nu l-am mai platit din cauza divortului ,schimbarii domiciliului,recasatoriei etc am ... (vezi toată discuția)
Sotul divortat poate pune ipoteca, pt un credit, pe partea lui dintr-un imobil? Lyvyoo Lyvyoo Hello, As vrea sa va cer o parere in legatura cu urmatoarea speta a unor rude: Dupa 15 ani de casatorie cuplul a divortat (cam acum un an) FARA sa declanseze ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)