avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor!Nu vreau sa imi pierd copilul!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor!Nu vreau sa imi pierd copilul!

Sunt casatorita cu sotul meu de 3 ani si impreuna avem un copil de 2 ani.De profesie sunt invatatoare,insa dupa ce m-am casatorit nu am mai profesat,din diverse motive (sotul meu a vrut o perioada sa ne plimbam prin lume,apoi am ramas insarcinata,apoi ingrijirea unui copil mic cere implicare,etc).Toate bune si frumoase,pana in clipa in care inteleg din partea sotului ca divortzul ne bate la usa.In baza faptului ca nu am nici un venit momentan ma ameninta ca va face tot posibilul sa imi ia copilul.As vrea sa ma pregatesc din timp ptr ce este mai rau.Intentionam sa ma angajez din toamna din nou in invatamant,dar probabil sotul meu va intenta divortz pana atunci,Ce pot face?Care este venitul minim pe care ar trebui sa il dovedesc in instanta ptr a mi se incredinta copilul ?Pentru ce altceva ar trebui sa fiu totusi pregatita in privinta acestui aspect?#-o
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:19, 16 Februarie 2009
cred ca leafa de profesor ar fi multumitoare
sunt luate in calcul interesul copilului, se ia in caslcul daca aveti locuinta, daca sunteti morala...
trebuie neaparat sa aveti servici ca sa puteti demonstra ca aveti din ce sa intretineti copilul.

av. m.vasilescu
Instanta va tine cont de interesul copilului. In majoritate cazurilor copilul este incredintat mamei. Trebuie sa demonstrati ca aveti venituri si conditii pentru a va putea creste copilul, nu neaparat proprii - poate sa fie si ajutorul parintilor. succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor glafira glafira buna ziua intrebarea mea este am fost casatorita din urma casatoriei a rezultat o fetita acum am divortat copilul mi=a fost incredintat mie fostul sot are doar ... (vezi toată discuția)
Divortul pysykmady pysykmady Buna ziua,as dori sa divortez de sotul meu,deoare de 8 luni de zile nu a mai venit sa isi vada copilul.As dori sa stiu unde sa depun actele pt divort,eu am ... (vezi toată discuția)
Oare poate sa mi ia copilul??? larisa07 larisa07 am o fetita de 1 an si 6 luni,cand avea o luna tatal sau ne a parasit.apoi a inceput sa mi dea mesje ca o sa imi ia copilul ca a consultat un avocat si ... (vezi toată discuția)