avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum procedez daca s-a schimbat yala la locuinta la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum procedez daca s-a schimbat yala la locuinta la care sunt proprietar

Salut ,

Cum trebuie sa procedez daca al doilea proprietar al unui imobil schimba yala si nu imi da o cheie. Relatie dintre mine si proprietarul doi nu este de nici un fel ( ma refer la sotie , ruda de gradul 1,2,3 ) este ruda prin alianta. El este tatal vitreg al sotiei mele.
Daca eu mi-am luat din acel imobil lucurile personale ce poate face al doilea proprietar ? Poate sa depuna plangere de furt ? Cum poate sa faca dovada atat timp cat nu are nici un act asupra bunurilor in schimb eu am facturi sau pot face rost de ele de la magazinle de unde am achizitionat.
Ce puteti sa imi spuneti despre " Furtul din casa si familie " ?
Daca am sediul social PFA in acel imobil ce poate sa faca al doilea proprietar in privinta asata ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 15:33, 12 Februarie 2013
Coproprietarii exercita in comun, si prin buna intelegere drepturile de proprietate asupra bunului comun. Niciunul dintre acesti coproprietari nu poate sa isi exercite dreptul abuziv, prin incalcarea drepturilor celuilalt. In caz de neintelegere intre coproprietari, se poate sesiza intanstanta de judecata in vederea partajarii bunului. Furtul intre rude, soti sau persoane care convietuiesc impreuna se urmareste la plangerea prealabila a partii vatamate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la coproprietate milenescu milenescu Stimati Domni/Doamne, Imi poate spune si mie cineva cum se numeste situatia cand unul din coproprietarii unui apartament (unul din soti) schimba yala ... (vezi toată discuția)
Lamuriri- fostul sot nu ma lasa sa intru in casa proprietate comuna ncristiana ncristiana Buna, am si eu urmatoarea situatie: sunt divortata de un an jumate, dupa divort am mai ramas in casa pana la o alta cearta si bataie de la fostul sot si ... (vezi toată discuția)
Coproprietar decedat roaming roaming Dupa decesul mamei mele am ramas doi mostenitori: eu in calitate de fiu si sotul supravietuitor al mamei, care nu este tatal meu. Cotele au fost stabilite prin ... (vezi toată discuția)