avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna ziua,in cursul acestei dimineti am fost sunata de catre seful meu pentru a ma anunta ca voi fi data afara,pentru faptul ca nu isi mai permite sa plateasca atatea persoane.Mentinez faptul ca lucrez intr un fast food si suntem 4 angajati si o sefa pe toate turele.Dar problema este ca acum o luna de zile el a angajat 2 persoane intr o perioada cand nu mergeau vanzarile si chiar nu isi permitea sa ma platesca inca 2.As dori sa stiu daca am dreptul la plata zilelor de concediu pe perioada lucrata si daca am dreptul la preaviz si daca nu doreste sa ma tina in perioada de preaviz daca imi poate fi platit???Exista riscul daca le cer aceste lucruri sa imi faca rau si sa imi incheie contractul cu litera I ?????Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tweety_baby , utilizator 16:30, 12 Februarie 2013
1. La incetarea c.i.m angajatorul este obligat sa va compenseze in bani zilele de CO neefectuat.
2. Aveti dreptul la preaviz in cazul concedierii pentru desfiintarea postului care nu poate fi mai mic de 20 zile lucratoare.
3. Daca angajatorul sustine ca prezenta dvs. la locul de munca nu este necesara in perioada de preaviz, puteti solicita compensarea in bani a preavizului.
4. In preaviz va puteti lua si CO...
5. Nu vad de ce v-ar concedia pe motive disciplinare... in plus, concedierea pe motive disciplinare se face in anumite conditii...
tweety_baby

1. Dreptul la concediu de odihna ia nastere de la momentul incheierii contractului individual de munca, si nu de la momentul depunerii cererii sau al acordarii concediului de odihna. Din momentul semnarii contractului individual de munca, angajatul are dreptul la concediu de odihna proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic, iar acest drept i se consolideaza pe masura prestarii activitatii.
Conform articolului 146 alineat 4 din Codul Muncii, obligatia angajatorului de a compensa in bani CO neefectuat opereaza numai daca contractul individual de munca inceteaza.

2. Preavizul se acorda in caz de concediere - art.65 , art.61 li.c si d C.mun. - sau in caz de demisie - art.81 C.mun. -

3. Pe perioada preavizului c.i.m. isi produce toate efectele ... astfel, atat dvs cat si angajatorul aveti aceleasi drepturi si obligatii asumate prin c.i.m.
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu neefectutate AlexSlevin AlexSlevin Buna ziua, Este sau nu dreptul meu ca angajat sa aleg daca vreau sa fiu platit pentru zilele de concediu neefectuate in momentul in care mi se incheie ... (vezi toată discuția)
Preaviz colectiv ?? Gaman84 Gaman84 Eu lucrez la o societate de salubrizare. Ni s-a spus că toți muncitorii vor fi băgați în preaviz colectiv. Dar sunt persoane din societate care mai aveau ... (vezi toată discuția)
Drepturi co la expirare preaviz Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, In cazul in care a expirat preavizul de 20 zile ptr restructurare post, iar salariatul nu a solicitat concediul de odihna ptr perioada lucrata, i ... (vezi toată discuția)